V petek, 21. 4. 2023, je na Gospodarski zbornici Slovenije potekala zaključna podelitev nagrad najboljšim tekmovalcem in tekmovalkam ACM ter računalništva in informatike v Sloveniji ter najboljšim mentorjem. Dogodek je organiziralo Združenje za informatiko in telekomunikacije v sodelovanju z ACM Slovenija, horizontalno mrežo IKT in DIH Slovenija.

Tekmovanje Bober je tekmovanje v računalniškem mišljenju, ki pod okriljem mednarodne iniciative Bebras poteka v 62 državah po vsem svetu. V Sloveniji na tekmovanju Bober sodelujejo učenci od 2. razreda osnovne šole do konca srednje šole. Tekmovanje je sestavljeno iz različnih nalog, ki skozi zgodbe predstavijo raznolike računalniške probleme. Programski svet tekmovanja se vsako leto potrudi, da iz nabora nalog, ki ga pripravijo na mednarodni delavnici, izbere najbolj zanimive naloge, za katere želijo, da bi tekmovalcem predstavljale izziv in jih motivirale za nadaljnje učenje računalništva.

V šolskem letu 2022/2023 je na šolskem tekmovanju Bober sodelovalo 30.315 tekmovalcev, državnega tekmovanja pa se je udeležilo 153 najboljših tekmovalcev od 6. do 9. razreda osnovne šole ter 81 najboljših tekmovalcev iz srednjih šol. Po tekmovanju so osnovnošolci domov odnesli 85, srednješolci pa 39 zlatih priznanj. Posebno nagrado so prejeli najboljši v posameznih kategorijah. Vsi so bili povabljeni na slavnostno podelitev.

Dogodka sta se udeležila dva naša tekmovalca, in sicer Andreas Simić (7. c) in Dren Baebler (7. b). V kategoriji 7. razreda sta na državni ravni dosegla 2. oz. 3. mesto.

Več o dogodku si lahko preberete na strani Združenja za informatiko in telekomunikacije (ZIT).

Mentor Klemen Šorak

(Skupno 248 obiskov, današnjih obiskov 1)