V sredo, 27. septembra 2023, smo devetošolci na kulturnem dnevu stopali po stopinjah znamenitega impresionističnega slikarja Riharda Jakopiča, po katerem nosi ime naša šola. S tem smo tudi obeležili Dneve evropske kulturne dediščine.
V manjših skupinah smo poiskali in si ogledali enajst točk, povezanih z njegovim življenjem v Ljubljani. Ob vsaki točki smo prebrali krajše besedilo in rešili naloge z učnega lista. Izvedeli smo, kje se je nekoč razprostirala kmetija njegove babice, katero pomembno likovno razstavišče je bilo v Tivoliju, kje so razstavljene njegove slike, katero šolo je obiskoval, kakšno vlogo je imela Križevniška cerkev pri njegovem ustvarjanju; videli smo njegovo rojstno hišo in hišo, kjer je bival zadnjih 32 let, ustavili smo se pred Jakopičevim vrtom (današnje ime Emonska hiša) … Na koncu smo se odpravili do parka, kjer smo si ogledali štiri doprsne kipe slovenskih impresionistov.
Za nami je bil prijeten dan, saj nas je na našem potepanju spremljalo sonce, ki nas je prijetno grelo. Tako smo še bolj uživali v nabiranju korakov, druženju in spoznavanju enajstih točk.

(Skupno 337 obiskov, današnjih obiskov 1)