Dva dneva sta že za nami in pred skoraj polovičko bi radi podelili nekaj vtisov. Po prijetni in živahni vožnji ter nastanitvi v domu smo kar hitro pričeli s spoznavanjem lepot tega dela naše dežele. Odpeljali smo se do reke Mure, kjer smo zagreto kopali in iskali zlato. Ter ga nekaj tudi našli!

Po okusni večerji smo se svežega zraka naužili še na sprehodu do mestnega središča Murske Sobote, se založili s sladkarijami in po prihodu v dom hitro utonili v sen.

V torek smo se prebudili v megleno jutro in težko pričakali prve sončne žarke. Prva skupina jih je ujela ob Soboškem jezeru. Obiska Expana nismo in nismo hoteli zaključiti, a napočil je čas kosila in popoldanskih aktivnosti.

Druga skupina se je že po zajtrku odpeljala s kolesi po prekmurskih ravnicah vse do Otoka ljubezni, kjer smo izvedeli, da se tako imenuje zaradi prepovedane ljubezni grofice in ribiča, ki sta se tukaj skrivaj srečevala.

Za popoldansko sladico smo poskrbeli kar sami s peko perec.

Drugi dan se je počasi iztekal … naj zaključimo z lepo mislijo, da ni le Prekmurje navdušilo nas, ampak tudi naši učenci Prekmurje. S prijaznostjo, vljudnostjo in lepim odnosom do vseh.

Naše raziskovanje Prekmurja se je nadaljevalo v prijetnem sončnem jesenskem vremenu. Ob dvorcu Rakičan smo se preizkusili v disk golfu, občudovali prelepo okolico in se umetniško izražali ob land artu.

Ponovno smo se s kolesi zapeljali do Mure, streljali z loki ter se razvajali z odlično prekmursko kulinariko.

Preden smo si še zadnji večer voščili lahko noč, smo organizirali pravi disko. Vstop medijem ni bil dovoljen, tako da se vam ponovno oglasimo iz Vulkanije.

 

(Skupno 887 obiskov, današnjih obiskov 1)