Od ponedeljeka 11. 3. 2019 do petka 15. 3. 2019

PONEDELJEK

Prišli smo na Roglo in srečali zimo. Po nastanitvi smo se na smučišču razvrstili v skupine in v odličnih razmerah opravili prvi smučarski dan. Vsem gre super, začetniki so že osvojili smučarski trak. Po kosilu smo doživeli pravi snežni metež, ki pa se je do popoldanskega pohoda umiril. Za nami je uspešen prvi dan in se že veselimo torka.

TOREK

Zbudili smo se v jasen dan in tudi nekaj vetra nas ni prestrašilo. Pogoji za smučanje so bili idealni in vse skupine so lepo napredovale. Ker nam je bilo tako všeč, nas je večina šla smučat tudi po kosilu. Po kratkem odmoru je sledilo adrenalinsko sankanje na Zlodejevem, takoj zatem pa še orientacijski pohod. Po večerji smo napeli možgane na snežnem kvizu in počasi končali uspešen dan.

SREDA

Tretji dan nas ni pozdravil s soncem, a so bile razmere za smučanje super. Tudi začetna skupina se je danes že peljala po malo bolj strmi progi in vsi tudi s sedežnico. Vsi ostali tudi napredujemo in pilimo tehniko za tekmo, ki bo v petek dopoldne. Najbolj vztrajni smo smučali tudi po kosilu do 15 h. Kasneje smo imeli ogromno športno dvorano samo zase in uživali v različnih športih. Po večeru ob družabnih igrah smo se znoreli še na plesu v disku in nato popadali v postelje. Aja, tukaj že nekaj ur sneži in imamo celo snežno pravljico. Je v Ljubljani tudi sneg?😉

ČETRTEK

Četrti dan nas je spet pričakal s soncem in petimi centimetri pršiča. Smučišče smo imeli skoraj le zase. Izkoristili smo dano in komaj imeli čas za odmor na smučišču. Po kosilu smo obiskali še hotelski bazen in se naplavali ter razvajali v topli kopeli. Zvečer so učenci dobili diplome za uspešno opravljen smučarski tečaj, Pia in Arja pa še nagrado za najbolj vzorno pospravljeno sobo. V rahli tremi pred jutrišnjim veleslalomom smo pred spanjem pripravili kovčke za jutrišnji odhod.

PETEK

Sonce nas je razvajalo tudi zadnji dan našega bivanja na Rogli. Po jutranjem pospravljanju nas je čakala čisto prava smučarska tekma v veleslalomu. Vsi učenci so uspešno opravili s progo, tudi skupina začetnikov, ki se je ob tem naučila uporabljati vlečnico – sidro. Po napetih vožnjah sta sledili podelitev priznanj in smučanje do kosila. Celi, zdravi in polni lepih vtisov zapuščamo Roglo in se že veselimo drugega leta.

(Skupno 1.487 obiskov, današnjih obiskov 1)