V tednu kulturne dediščine so bile v 2. c-razredu izvedene številne dejavnosti, ki so popestrile vsakdan. Poudarek je bil na branju, (medgeneracijskem) povezovanju, sprostitvenih dejavnostih ter gibanju na prostem in v razredu.

Pouk je bil obogaten z glasbo, zlasti z ljudskimi plesi in s predstavitvijo ljudskih običajev. Svoje ustvarjalne sposobnosti so učenci pokazali s slikanjem dežnikov, s kakršnimi bi poleteli nad mestom. Za gibanje je bilo poskrbljeno s poučnimi sprehodi, v okviru katerih so spoznavali različne poti v okolici šole, imena ulic in cest ter ustanov. Ob 100. obletnici rojstva slovenske pisateljice Ele Peroci so bila v pouk vključena nekatera njena dela (Moj dežnik je lahko balon, Hišica iz kock, Za lahko noč) in dela drugih avtorjev, npr. delo Boš bral knjigo z mano? (avtor: Lawrence Schimel).

Izvedba dejavnosti je potekala v učilnici in na prostem. Učence je posebej navdušilo branje ob rumenem dežniku in balonu v ljubljanskem Tivoliju. V parku so si po poslušanju pravljice Moj dežnik je lahko balon zamislili svojo deželo,  v katero bi radi odpotovali. S prisotnimi so delili izvirne ideje, ki so jih v šoli upodobili z risanjem. Ustvarili so lastno Mavrično deželo, Abecedno deželo, deželo Balonijo, Cedevitno deželo, Deželo sadja in zelenjave, Motorno deželo itn.

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)