Tudi v tem šolskem letu smo sodelovali pri projektu Teden kulturne dediščine z naslovom Spretnosti, znanja, poklici. Z učenci smo imeli prav poseben teden in tudi kulturni dan. Pogovorili smo se, kaj pomeni kulturna dediščina, kaj pomeni, da se kulturno obnašamo, in kako se ljudske pravljice, pesmi širijo iz roda v rod. Pogovorili smo se tudi o zanimivih poklicih v vsakdanjem življenju. Tako smo ves teden brali ljudske pripovedke z naslovom Babica pripoveduje, spoznali smo zgodbico Frana Levstika Kdo je napravil Vidku srajčico in zgodbico Ele Peroci Muca Copatarica.

Učenci so ugotavljali, od kod pride volna, kako dobimo blago in kako naredimo oblačila. Naredili smo lutko Vidka in mu s pomočjo voščenk okrasili srajčico. Pri likovnem pouku smo naredili copatke iz volne, vate in kartona. Tako smo spoznali delo šivilje in krojača.

Pri pouku glasbe smo spoznali ljudsko pesem Ob bistrem potoku je mlin, zraven zaplesali in spoznali, kako pomemben je poklic mlinarja.

Vsi skupaj smo imeli kulturno obarvan teden in prav poseben dan. Učenci so pri delu uživali in se veliko novega naučili.

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)