RADENCI (5.–9. 10. 2020)

PETEK
Devetošolci smo svoj zadnji, po mnenju vseh tudi najboljši tabor zaključili z obiskom Vinice in spominske hiše Otona Župančiča.

ČETRTEK
Zbudili smo se v sončno četrtkovo jutro. Dopoldne smo opravili pohod na Radensko steno, od koder smo imeli čudovit pogled na Poljansko dolino, skozi katero se vije narasla Kolpa. V bližini smo zakurili ogenj in spekli hrenovke. Po kosilu smo opravili analizo Kolpe in ugotovili, da je primerna za kopanje, ne pa za pitje. Naučili smo se tudi, kako preživeti v naravi. Večer smo popestrili s turnirjem v odbojki in peko kostanja. Jutri pa nas čaka obisk Vinice.

SREDA
V Radencih smo preživeli (ne)tih deževen dan. Začeli smo z lokostrelstvom in obiskom bližnje kmetije. Po kosilu smo se izgubljali na orientaciji, smo se pa zelo našli v plesu in zaplesali belokranjsko kolo. Po večerji pa smo odšli na dolg pohod in poslušali nočne glasove. Jutri nas bo spet razveselilo sonce.

TOREK
Ponovno smo imeli sončen in topel dan, popestren z različnimi aktivnostmi. Spekli smo belokranjsko pogačo, plezali po steni, naučili smo se orientirati v naravi, spoznali, da Slack line ni tako enostavna spretnost, kot izgleda, za konec pa smo posneli še kratke animirane filme. Spušča se noč, mi pa imamo še dovolj energije za košarko in odbojko.

PONEDELJEK
Radenci so nas pričakali v soncu. Takoj smo naredili sprehod po bližnji okolici, skozi vas in ob Kolpi. Ogledali smo si značilno belokranjsko hišo, vaško cerkev s pokopališčem in izvedeli nekaj o zgodovini Poljanske doline. Trenutno dežuje, vendar je jutri pred nami nov, po napovedih sončen dan.

(Skupno 792 obiskov, današnjih obiskov 1)