Četrtek smo začeli z jutranjim prebujanjem v naravi. Dopoldne smo spoznali dve novi igri, in sicer “štrbunk” ter “king”. Najbolj drzen je bil obisk pustolovskega parka, kjer so nekateri tudi premagali strah pred višino. Popoldne nas čaka igra s frizbijem. Seveda pa se vsaka soba tudi pripravlja na večerni nastop, saj nas čaka “Pohorje ima talent”. Zadnji dan našega tabora bo posvečen spoznavanju Maribora.

Tudi v sredo nas je razvajalo čudovito septembrsko vreme. Dopoldne smo posvetili naravoslovju. Spoznavali smo življenje v potoku ter značilnosti pohorskih gozdov. Navdušil nas je slap Skalca. Popoldne smo se učili preživetja v naravi in postavili bivake. Po večerji smo se v okviru projekta Nacionalni mesec skupnega branja družili ob glasnem branju knjige Mihe Mazzinija ZVEZDE VABIJO. Dan smo zaključili ob animaciji “igre in prevare”.

Prebudili smo se v čudovito torkovo jutro in se že pred zajtrkom razgibali v naravi. V dopoldanskih urah smo se preizkusili v lokostrelstvu in športnih igrah. Po kosilu smo se urili v pripravljanju ognja in nekaterim ga je celo uspelo zakuriti. Zelo smo bili navdušeni nad novo igro “bejžbol.” Zvečer smo s teleskopom opazovali planete in zvezdnato nebo.

Dopoldne smo prispeli v dom Planinka na Slivniško Pohorje. Učitelji CŠOD so nas prijazno sprejeli in nam razkazali dom in okolico. Popoldne smo tekmovali v orientacijskem teku, kjer so nekateri prav blesteli. Zvečer smo se zabavali ob družabnih igrah. V prihodnjih dneh se bomo podali tudi v pustolovski park ob domu.

(Skupno 505 obiskov, današnjih obiskov 1)