8. razred, 13. 9. 2017

V zgodnjih jutranjih urah smo se z dvema avtobusoma odpravili proti Primorski.

Naša prva postaja so bile Strunjanske soline, najsevernejše še delujoče sredozemske soline. Nato smo se peš podali do Portoroža, in sicer po poti nekdanje ozkotirne železnice, Parenzani. Pot smo nadaljevali ob obali mimo Bernardina do Pirana. V Piranu smo se razdelili v tri skupine (8. a, 8. b, 8. c) in obiskali Muzej podvodnih dejavnosti Piran, Muzej školjk in polžev Piran ter si ogledali kulturne znamenitosti mesta. Po krajšem odmoru smo se peš odpravili do Fiese. Tam smo se glede na naša zanimanja razporedili v biološko, športno, novinarsko ali likovno delavnico, končno pa smo lahko tudi zaplavali v še vedno topli vodi. Po prijetnem dnevu smo se z avtobusom odpeljali proti domu.

Člani terenske novinarske delavnice smo učence povprašali po vtisih in izvedeli, da je bilo na športno-naravoslovnem dnevu veselo in zabavno, da sta jim bila všeč kopanje in lep sončen dan, da so imeli čudovite razglede, da so videli Tartinijev trg in cerkev svetega Jurija, da je bilo celodnevno druženje zelo prijetno in da je bil super dan. Ob koncu dneva nam je aplikacija pokazala, da smo naredili 18.905 korakov.

Na plaži pa sta nastala tudi dva haikuja:

drobna morska bitja
migajo in plešejo,
poskušajo pobegniti

siva črta
čez papir
ladja na morju

Valentina Breznik, 8. a, Lara Dobrovoljc, 8. a, Jakob Doepner Jurman, 8. b, Ina Usenik, 8. b, in Martina Ronja Usenik, 8. c, člani terenske novinarske delavnice

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)