OBALA

V ponedeljek, 8. septembra 2014, smo se osmošolci ob 7.00 zbrali pred šolo ter se ob 7. 15 odpeljali proti morju, da skupaj preživimo naravoslovno-športni dan.

Po postanku za malico nas je avtobus zapeljal do avtobusne postaje v Portorožu. V skupini smo se skupaj odpravili do Bernardina, kjer smo imeli prvi postanek. Naša pot se je nato nadaljevala do Pirana, kjer smo se razdelili po razredih. 8. a-razred je obiskal Potapljaški muzej, 8. b-razred pa se je z go. Urško Dežman lotil kratkega geografskega ogleda Pirana. Ustavili smo se na Tartinijevem trgu in ugotovili, po kom je poimenovan. Pogovorili smo se, kdo je bil Giuseppe Tartini. Nato smo se odpravili do vodnjaka na Trgu 1. maja. Pot smo končali pri rtu Madona, kjer smo po nadaljnji razlagi učiteljice uspešno rešili učne liste. Po dobri uri je 8. b-razred odšel v piranski akvarij, 8. a-razred pa na geografski ogled mesta. Tako v Potapljaškem muzeju kot v Akvariju Piran so nas zopet pričakali učni listi. Ob 12.30 smo se razdelili v literarno, biološko ter likovno skupino.

Likovniki so ustvarjali v Piranu. Biologi so odšli do Fiese ter tam v morju iskali različne morske organizme, ki so jih potem proučili in jih vrnili nazaj v vodo. Literarniki so najprej reševali književne križanke, se nato pogovarjali o opisu kraja ter razlagi naravnega pojava ter nato v Fiesi poustvarjalno pisali ali, kot midva, pisali poročilo. Vsi smo lahko tudi plavali in se igrali z žogo. Ko smo bili z dejavnostmi gotovi, smo se odpravili do avtobusa, ki nas je čakal v Fiesi, ter se odpeljali nazaj domov. Pred šolo smo prispeli nekaj po 18.30.

Gal Jagodič, Gašper Jug, 8. b

Vse dogajanje je skozi fotografsko oko spremljal Nal

{gallery}/2014-2015/naravoslovje{/gallery}

 

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)