Videoprispevke s športno vsebino najdete pod:
VIDEOVSEBINE/VIDEOŠPORT

OSTANIMO ZDRAVI (napotki ZDL)

SMERNICE (10. TEDEN)

ples JIVE

ODBOJKA SPODNJI ODBOJ

ples ZUMBA (učenke 7., 8. in 9. razred)

IGRA MOJA MLADOST

PONAVLJAMO IN UTRJUJEMO

VAJE S KOLEBNICO

ŠPORT 4. IN 5. RAZRED

NIP ŠPORT (4., 5. in 6. razred)

Pri neobveznem izbirnem predmetu Šport v 4., 5. in 6. r., smo učitelji Alenka, Andrej in Miha ugotovili, da potrebujete še eno oceno. Staknili smo glave in poizkusili doreči, kako boste pridobili to oceno. Učitelj Andrej je predlagal, da bi pretekli maraton (42km), učiteljica Alenka je predlagala, da vsak naredi vajo na parterju, ki vsebuje vsaj eno dvojno salto, na vašo srečo pa je zmagal moj predlog. Vsa navodila so v posnetku. Želimo vam veliko uspeha!


SMERINICE (9. TEDEN)

VZDRŽLJIVOSTNI TEK; PILATES; SOCIALNO DRUŽENJE; TEST NPZ ŠPORT; SALSA; ODBOJKA – ZGORNJI ODBOJ; PRAVILA ODBOJKE (4.; 5. in 6. razred); ŠPORT ZA 4. IN 5. RAZRED


SMERNICE (8. TEDEN)

NAVODILA ZA ŠPORTNI DAN (6. RAZRED); NAVODILA ZA ŠPORTNI DAN (7.-9. RAZRED); ODBOJKA; FARTLEK; IGRA – KDO BO POSPRAVIL DOM?


SMERNICE (7. TEDEN)

GOZDNE IGRE; KOLIKO VADBE ZAHTEVA TVOJE IME; POLKA PLES; RAZTEZANJE OB STOLU; RISTANC; 7-DNEVNI TEKAŠKI NAČRT; IGRAJMO BADMINTON


Pozdravljeni učenci in učenke!

Danes vam bom predstavil tek vzvratno po rahlem bregu navzgor ali po travnati ravnini. Takšen tek razvija kar nekaj motoričnih sposobnosti:
– eksplozivno moč nog,
– vzdržljivost,
– ravnotežje,
– orientacijo v prostoru,
– izboljšanje reakcijskega čas.

Pred tekom zadenjsko se je potrebno ogreti s počasnim običajnim tekom in z gimnastičnimi vajami. Nato naredimo 5 ponovitev teka vzvratno ( 100 korakov ). Po vsaki seriji stresemo noge s hopsanjem do izhodiščne točke. OPOZORILO: Pod nobenim pogojem ne tecite po bregu navzdol in če boste tekli po ravnini, naj bo to trava in nikakor asfalt, beton ipd.

Za konec naj vam povem, da je tak tek prakticiral pred svojim vsakim pomembnim nastopom izjemni športnik Marijan Beneš. A on je tekel 2 km v breg. Namenoma nisem napisal v katerem športu je nastopal. To naj bo vaša naloga, da sami “poguglate” in ugotovite.

Veliko veselja in vztrajnosti vam želim ter ostanite zdravi.


 

 

6. teden: DUNAJSKI VALČEK (za 8. in 9. razrede); ŠPORTAJ; ŠPORTNA TOMBOLA (za 8. in 9. razrede); TEKAŠKI NAČRT (za 14 dni); MEDPREDMETNO POVEZOVANJE ŠPORT-LIKOVNA UMETNOST (6. do 9. razred)

5. teden: SMERNICE; GIMNASTIČNE PRVINE; FOXTROT; ŠPORTNIH 5×5
4. teden: SMERNICE; ANGLEŠKI VALČEK; JOGA; ŠPORTNI KARTON
3. teden:
SMERNICE; SRČNI UTRIP (merjenje);
2. teden
: IZBIRNI ŠPORTI; Z IGRO DO MOČI
1. teden


GREMO NA HRIB – KRIŽANKA

Pred vami je križanka. Rešujete jo tako, da kliknete na prvo polje, ki jo želite rešiti in vtipkate geslo. Veliko uspeha vam želimo učitelji športa.


ŠPORTNA ZVEZDA

Včasih zmanjka idej za vadbo. takrat vam lahko na pomoč priskoči športna zvezdica, ki jo lahko naredite kar sami. Veliko zabave vam želimo, učitelji športa.

https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=vQKWqfqTi9lligUDp8rcygrZ


ŠPORTNA KRIŽANKA

https://crosswordlabs.com/embed/sportnik-sport


ŠPORTNI KROG (igralna deska-pdf)

video navodila


KAČE IN LESTVE

Pravila igre za 4 igralce

Igra je namenjena učencem od 1. do 5. razreda.

Za igro potrebujemo:
– igralno polje, ki ga pred igro zlepimo,
– štiri figurice, kamenčke, kocke …
– igralno kocko,
– športna oblačila in primerno obutev,
– ogrevanje pred igro.

IGRALNA DESKA: Kače in lestve (pdf)

Potek igre:

Igralci postavite figurice na polje Start. Začne tisti, ki se najmanj boji kač. Izmenično mečete kocko in se pomikate po poljih naprej, kot označujejo številke. Če vržete 6, nimate še enega meta. Ob vsakem metu kocke vam število na kocki pove, katero vajo morate narediti.

Če pridete na polje, kjer se začne lestev, se po njej povzpnete na višje polje. Če pridete na polje, kjer je kačji rep, se po kači spustite na polje, kjer je kačja glava. Bomba označuje polje, kjer je potrebno narediti dodatno vajo.

Število vaj in zahtevnost lahko po potrebi spremenite. Mlajši igralci imajo lahko manj ponovitev, težje vaje pa zamenjajte z lažjimi.

Po igri morate narediti raztezne vaje.

Veliko zabave vam želimo učitelji športa!


ŠPORTNI MONOPOLI

Ena bolj trdovratnih stvari, s katerimi se moramo spopadati v teh dneh, je dolgčas. Da bi ga premagali, smo vam učitelji športa pripravili igro, pri kateri pa boste tudi aktivni: športni monopoly. Zelo nas bo veselilo, če nam pošljete tudi kakšno sliko ali pa napišete, kako vam je všeč (na mjuvan@yahoo.com).

Veliko zabave in s tem tudi zdravja vam želimo vaši športni učitelji.

NAVODILA ZA IGRO

IGRALNO POLJE (pdf)

(Skupno 8.034 obiskov, današnjih obiskov 1)