V petek popoldne, ko večina otrok in odraslih pozabi na težave, je skupinica sedmih šahistov napenjala svoje možgane na šahovskem prvenstvu ljubljanskih osnovnih šol za učence prvega triletja. Tekmovanje je potekalo na OŠ Prežihovega Voranca, kamor smo se, polni optimizma, odpravili peš. 

Učenke in učenci so za svoja leta igrali zelo dobro in dosegli odlične uvrstitve. 

Pri učenkah do 9 let je izstopala Zala Časar, ki je dobila vse svoje partije in postala ljubljanska prvakinja. V isti kategoriji sta igrali tudi Nuša Zega in Karin Virant. Tekmovanje sta končali s tremi zmagami in dvema porazoma ter si na koncu še z eno učenko delili drugo mesto. Zala, Karin in Nuša so učenke 3. c-razreda. Tako dobrih posameznic v enem samem razredu še nismo imeli. 

V kategoriji dečkov do 9 let smo imeli enega predstavnika. Nal Tesić Osjak je v sedmih partijah zbral 4,5 točke, kar je na koncu zadoščalo za četrto mesto. Bravo, Nal!

V konkurenci dečkov do 8 let je bilo prijavljenih največ šahistov. V omenjeni kategoriji so šahirali trije naši učenci. Po končanih sedmih partijah se je najbolje odrezal Tomaž Markovič, ki je zabeležil 6 zmag in en poraz. To je na koncu zadoščalo za odlično drugo mesto. Tit Podvršič je bil s štirimi točkami na koncu peti. Jon Kvaternik je zbral pol točke manj kot Tit, kar je zadoščalo za deveto mesto. Vsi trije fantje si za svoje igre zaslužijo čestitke. 

Vsekakor se za prihodnost šaha na “Jakopiču” ni bati Emoji

Andrej Sosič

(Skupno 240 obiskov, današnjih obiskov 1)