16odbojkaSDEK1V konkurenci 27 OŠ, kolikor se jih je prijavilo na odbojkarsko tekmovanje, je OŠ Riharda Jakopiča zasedla odlično 4. mesto.

Vse skupaj se ni začelo preveč obetavno, saj učenke na začetku niso imele nobenega skupnega treninga. V kvalifikacijah so premagale ekipo Kosez z 2 : 0. Z identičnim izidom so potem izgubile z OŠ Miška Kranjca. Neuigranost je na tej tekmi prišla še kako do izraza. 2. mesto v svoji kvalifikacijski skupini je bilo dovolj za napredovanje v četrtfinalni del tekmovanja.

V četrtfinalu  smo bili v skupini z OŠ Božidarja Jakca in OŠ Franca Rozmana Staneta. Ekipi se je pridružila še Gaja Rozman, kar se je močno poznalo v naši igri, predvsem v napadu. Poleg tega smo z učenkami opravili še dodaten skupni trening. Na tekmi proti ekipi OŠ Franca Rozmana Staneta nismo imeli nobenih težav in smo tekmo dobili z 2 : 0.  Zelo zanimiva pa je bila nato tekma z OŠ Božidarja Jakca. Odločal je 3. niz, ki so ga s 15 : 12 dobile naše učenke. Ker je le zmagovalec skupine napredoval v polfinalni del tekmovanja, je bila zmaga toliko vrednejša.

Pred polfinalom smo opravili še en skupni trening, na katerem smo vadili sistem 4 : 2, pri katerem je vloga podajalk pripadla Nuši Benko in Ani Novak.

V polfinalu sta bili 2 skupini s tremi ekipami. Za napredovanje v finalni del bi tako zadoščala ena zmaga. V prvi tekmi proti OŠ Vič se učenke niso uspele izvleči iz začetnega krča. Igra ni stekla in tekmo smo gladko izgubili. Sledila je tekma z OŠ Kolezija. Na tej tekmi je našim dekletom uspevalo vse. Odličen sprejem servisov, igra v napadu in obrambi so bili na visokem nivoju. Prednost je naraščala in dekleta so brez težav pripeljala tekmo do konca. Uvrstitev med prve 4 ekipe je bil vsekakor velik uspeh, saj nam do sedaj kaj takega s starejšimi učenkami še ni uspelo.

V finalu so poleg nas nastopale še OŠ Danile Kumar, OŠ Vič in OŠ Martina Krpana. Na prvi tekmi so dekleta igrala proti vrstnicam iz OŠ Martina Krpana, ki do finala še niso izgubile seta. Tekmo smo začeli dobro in držali stik z nasprotnikom do 12.točke. Nato so nasprotnice z odličnimi servisi višale razliko. Težave pri sprejemu servisa so se nadaljevale in prvi set smo izgubili pri 17. točki. Drugi set je bil podoben prvemu. Do polovice seta je kazalo odlično, potem pa so se ponovno pojavile težave pri sprejemu servisa. Omeniti je treba tudi odlično igro nasprotnic v obrambi, ki so kot za stavo reševale naše napadalne udarce. OŠ Martina Krpana je bila boljša in tudi drugi set dobila pri 17. točki. Kvaliteta igre je bila za osnovnošolska dekleta na zelo visokem nivoju. Na drugi tekmi, ki je odločala o končnem 3. mestu, smo se pomerili z OŠ Danile Kumar. V prvem setu smo igrali slabo, brez prave energije, in ga izgubili pri 12. točki. V drugem setu so se dekleta zbrala in odigrala precej bolje. Žal pa nam je zmanjkalo malo sreče in tekmo smo izgubili s 25 : 23. Kljub vsemu gredo dekletom vse pohvale za prikazane igre in končno 4. mesto.

OŠ Riharda Jakopiča so zastopale: Špela Šepič (kapetanka ekipe), Gaja Rozman, Sandra Jevgenijević, Ana Novak, Nuša Benko, Ema Bešlaga, Neja Poznajelšek, Adelina Ibušoska, Anila Ibušoska, Marija Cvetkoska, Valentina Breznik in Zarja Peterlin.

 Andrej Sosič

(Skupno 145 obiskov, današnjih obiskov 1)