V petek, 14. 4. 2023, smo se s športniki naše šole z avtobusom odpravili v Moste – v Center kulture, v dvorano Španskih borcev, kjer smo si ogledali plesno-akrobatsko predstavo treh svobodnih francoskih plesalcev. Vstopnice so športniki dobili v sklopu festivala Bobri, ki nam jih vsako leto priskrbi učiteljica Adrijana Mikuš.

Predstava, ki nosi naslov Vse, kar nas povezuje, je bila vrhunska, virtuozna, zanimiva, posebna, ustvarjalna, delno improvizirana, drugačna. Tudi izbor glasbe je bil zelo zanimiv. Plesalo in ustvarjalo se je na glasbo Felixa Jouberta in Jeana Gueudrea.

Plesali sta dve plesalki in en plesalec. Vsi so plesali skupaj, bili so povezani, poslušali so drug drugega, skupino in svet. Na poseben način so stkali vezi z gledalci, ki so jih tudi povabili k sodelovanju. Predstavo odlikuje izjemen občutek za ples, za akrobatsko koreografijo in za prostor.

Vsekakor so bile naše učenke in učenci zadovoljni s prikazanim. Na koncu smo si vzeli čas tudi za nekaj vprašanj z umetniki, ki so nam povedali marsikaj zanimivega.

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)