20161215_173816 V četrtek, 15. 12. 2016, smo na šoli pripravili božično-novoletni koncert. Pod vodstvom učiteljice glasbe, ge. Irene Deželak, so nas s petjem in z igranjem v čarobni praznični  čas popeljali pevci glasbene prepevalnice, pevci otroškega in mladinskega pevskega zbora, violinistka Ajda Cvek, pevka Žana Jurhar Žitnik  ter inštrumentalisti izbirnega predmeta glasbena dela, ki so zaigrali na Orffova glasbila. Ob klavirju sta pevce spremljali učiteljica Irena Deželak in Kristina Cotič.

Pevci so ob nekaj pesmih z božično in otroško tematiko ter Prešernovi Železni cesti večinoma peli ljudske pesmi, saj so sodelovali v letošnjem šolskem projektu Iščemo, beremo, pojemo, ki smo ga pripravili v 4. tednu slovenske kulturne dediščine in v 26. dnevih evropske kulturne dediščine.

Program sta povezovala Tim Pavlič iz 4. c- in Lucija Klara Božič iz 7. b-razreda; vmes nam je Samo Peterle Avsec iz 9. a-razreda recitiral pesem letošnjega Nobelovega nagrajenca za književnost, Boba Dylana: Odgovor, prijatelj moj, le veter pozna.

V duhu kulturne dediščine se je po ravnateljičinem nagovoru koncert tudi končal z ljudskim in Vodnikovim voščilom ob novem letu ter zaključno pesmijo, ki jo je zapel mladinski pevski zbor.

Tretje nadstropje je pokalo po šivih od vseh obiskovalcev, ko so s pevci in inštrumentalisti preživeli prijeten prednovoletni večer. Razšli smo se z mislijo: »Prijaznost in pokoj celemu svet’; vsem, da se vidmo ob letu spet!«

(Skupno 210 obiskov, današnjih obiskov 1)