V torek, 18. decembra 2018, smo na šoli pripravili božično-novoletni koncert. V 45 minutah so se na odru zvrstile vse glasbene zasedbe, ki delujejo pod mentorstvom ge. Irene Deželak. Avtorica povezovalnega besedila je bila ga. Mojca Honzak; pri klavirju je mlade umetnike spremljala ga. Klara Mestek. Koncert so z zanimivimi verzi ter interpretiranjem pesmi letos preminulega pesnika Cirila Zlobca obogatili učenci Julija Bizjak, Lenart Čuček, Inti Flis (3. a) in Tim Bogdanovič (9. b).

V izvedbi otroškega pevskega zbora smo slišali pet pesmi na temo sreče, veselja in dobrih želja. Pevci so aktivno sodelovali v letošnjem evropskem letu kulturne dediščine, ki smo ga na šoli na vseh področjih ter od najmlajših do najstarejših obeležili s številnimi projekti in razstavami. V tem duhu so mladi zapeli belokranjsko Metliško kolo ter gorenjsko Po Koroškem, po Kranjskem. V projektu so sodelovali tudi inštrumentalisti Orffove skupine, ki so zaigrali prekmursko Marko skače.

Sledil je plesni predah; zaplesala je Neja Mesarič (9. c) pod mentorstvom ge. Alenke Zupančič Strnad.

V drugem delu so se predstavili pevci najstarejšega – mladinskega pevskega zbora. Zapeli so nekaj angleških pesmi o božiču, hrepenenju, ljubezni in najlepših željah.

S končnim voščilom je v prijetnem predprazničnem duhu minil še en božično-novoletni koncert naše šole, ki sta ga spretno povezovala Tara Koleta in Borut Vukman (7. b).

Večer je v vseh nas, tako nastopajočih kot poslušalcih, pustil močan vtis.

Napisali: Irena Deželak, Mojca Honzak

(Skupno 348 obiskov, današnjih obiskov 1)