Kar ni bilo na urniku v prvih dneh tabora, je bilo na urniku v četrtek. Ena skupina se je preizkusila v postavljanju bivakov in športnih igrah, druga pa se je odpravila do potočka in tam opravljala meritve. Začelo se je oblačiti, a je dež počakal toliko časa, da so učenci popoldan lahko doživeli adrenalinski park in zvečer predstavitev sob – “Pohorje ima talent.”  V petek smo zjutraj pospravili sobe in se odpravili na izlet v Maribor. Ogledali smo si nekaj znamenitih trgov, parkov in ulic, navdušil pa nas je obisk akvarija in terarija, kjer smo se čudili eksotičnim ribam in zanimivim plazilcem.

Tudi sredo smo začeli z jutranjim sprehodom in telovadbo, potem pa so nas čakale različne aktivnosti. Dopoldan smo se urili v lokostrelstvu, kurjenju ognja, postavljanju bivakov in igri s frizbijem, popoldan pa so bile na vrsti različne športne igre ter najbolj pričakovan – adrenalinski park. Prosti čas največkrat izkoristimo za igre, ki smo se jih naučili v teh dneh. 

Naš drugi dan tabora se je začel z jutranjo telovadbo v čudoviti naravi. Po zajtrku so nas čakale različne aktivnosti; a-jevci so spoznali, kako pripravijo ognjišče in zakurijo ogenj ter se urili v lokostrelstvu, b-jevci pa so si na sprehodu ogledovali in spoznavali različne vrste dreves in ob potoku izvajali meritve temperatur, globine, hitrosti toka, … Popoldne je bilo podobno včerajšnjemu (orientacijski tek in “bejžbol”), zvečer pa so nas čakale miselne igre in branje.

Dopoldne smo prispeli na Slivniško Pohorje, natančneje v dom Planinka. Po ogledu doma in okolice smo se namestili v sobah. Kmalu nas je čakalo kosilo, potem pa že aktivnosti, ki so jih pripravili učitelji CŠOD. Ena skupina se je pomerila v orientacijskem teku, druga pa v novi, zelo zanimivi igri – “bejžbol”. Po večerji nas je čakal še nočni sprehod. Nekaj časa smo posvetili ogledovanju zvezdnega neba.

(Skupno 553 obiskov, današnjih obiskov 1)