V soboto, 13. 4. 2024, se je v športni dvorani v Vojniku odvijalo državno prvenstvo v športnem plezanju za osnovne šole. Učenke in učenci so nastopali v dveh starostnih kategorijah, dodatno pa so se ločili še na tiste, ki imajo tekmovalno licenco, in tiste brez nje. Pomerili so se v disciplini težavnost. Dokaj zahtevno postavljene smeri z malo možnosti počitka so predstavljale kar velik zalogaj učenkam in učencem, ki na takih tekmovanjih še nimajo veliko izkušenj.

Našo šolo so zastopali štirje učenci. Med mlajšimi učenci z licenco je nastopil Lion Nadler, 6. a, ki je osvojil 13. mesto med 16 tekmovalci. Plezanje je potekalo z varovanjem od zgoraj.

Pri starejših učenkah z licenco nas je zastopala Neca Škedelj, 9. c. V tej kategoriji se je že plezalo s sprotnim vpenjanjem vrvi, kar zelo oteži plezanje. Neca je osvojila 18. mesto med svojimi vrstnicami.

V kategoriji starejših učencev, ki nimajo tekmovalne licence, sta nas zastopala dva učenca. V tej kategoriji so učenci plezali s tako imenovanim varovanjem od zgoraj. Miha Mlakar, 9. c, je dosegel 27. mesto med 34 učenci, Levu Pečniku, 8. b, pa se je z 9. mestom finale najboljših osmih učencev izmuznil le za en gib. Lev je prikazal zares odlično plezanje in s tem dokazal, da doseženo 3. mesto na tekmi šolskega področnega prvenstva v Šenčurju pred dobrim mesecem ni bilo naključje.

Vsi štirje učenci, ki so zastopali našo šolo na tekmovanju, si zaslužijo iskreno pohvalo za dosežene uvrstitve.

(Skupno 172 obiskov, današnjih obiskov 1)