Za nami je desetdnevni smučarski tečaj za šesti razred. Prvih pet dni sta smučarske veščine na kranjskogorskih strminah osvajala 6. a in 6. d, v drugem tednu pa 6. b in 6. c. Vseh 10 dni smo imeli veliko srečo z vremenom, saj nas je večino časa (včasih kar preveč) grelo sonce.

Oba tedna smo smučali v štirih skupinah, v katere smo se razvrstili prvi dan smučanja. Izmed 64 učencev, ki so se v obeh tednih udeležili tečaja, je bilo 17 začetnikov. Čisto vsi izmed njih so osvojili smučarsko znanje do te mere, da so lahko uporabljali smučarske naprave in nato brez težav odsmučali v dolino. Tisti učenci, ki so že znali smučati, so izpopolnjevali svojo tehniko smučanja in smučali tudi po najzahtevnejši kranjskogorski strmini – poligonu, kjer tekmujejo smučarke in smučarji v svetovnem pokalu.

Prav vse učence, ki ste se udeležili tečaja, moramo učitelji pohvaliti za zavzeto delo in napredek v smučanju, najbolj pomembno pa je, da ste poleg tega, da ste postali boljši smučarji, postali tudi bolj varni smučarji. Nenazadnje v prid temu govori tudi dejstvo, da v desetih dneh nismo imeli nobene omembe vredne poškodbe.

Upam, da se čim večkrat srečamo na belih strminah tudi v prihodnje!

V imenu učiteljev Blanke, Katarine, Andreja L., Rožleta in Andreja S. zapisal učitelj Miha.

(Skupno 402 obiskov, današnjih obiskov 1)