V torek, 3. oktobra 2017, smo sedmošolci v okviru projekta Rastem s knjigo v šoli imeli obisk. Naša gostja je bila Nika Prusnik Kardum, ki jo poznamo iz izbora glasbenih talentov Misija Evrovizija 2011–2012. Takrat sta s sestro dvojčico, Evo, tekmovali, da bi s svojim petjem na tekmovanju za Pesem Evrovizije v Bakuju lahko zastopali Slovenijo.

Gostjo smo povabili, ker se v knjigi Mihe Mazzinija Zvezde vabijo, ki smo jo v dar dobili v okviru projekta Rastem s knjigo, dve književni osebi vsaka iz svojega razloga prav tako udeležita tekmovanja v izboru glasbenih talentov.

Niki Prusnik Kardum smo zastavili veliko vprašanj. Povedala nam je, da ni pričakovala, da bosta s sestro Evo prišli do finala, saj sta se na šov prijavili bolj iz radovednosti.  Izvedeli smo, da sta morali v šovu peti pesmi, ki si jih pravzaprav sploh nista želeli. Včasih sta ob nastopih imeli tudi tremo, saj sta se želeli izkazati. Njena najlepša izkušnja iz šova je bila, da je vse lepe občutke lahko delila s svojo sestro dvojčico, s katero je zelo povezana. Zelo jo je prizadelo, da so ju na šovu tudi izkoriščali in da sta na spletnih omrežjih o sebi brali nesramne komentarje. Včasih se ji je zdelo, da je bilo nastopanje s sestro prednost. Petje in nastopanje na odru sta jo osrečevali, takrat pa se ni ukvarjala le s petjem, temveč tudi s plesom.

Priporočila nam je, naj se takšnih šovov ne udeležujemo, dokler nismo polnoletni, saj še nismo dovolj zreli. Iz svojih izkušenj nam je povedala še, naj v življenju poslušamo svoje srce in počnemo to, kar nas osrečuje – ne glede na to, kaj si o nas mislijo drugi.

Nika Zadnek in Hanah Trobec Kogej, 7. b

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)