Nedelja, 13. 3. 2022

Sedem šahistov (štirje dečki in tri deklice) se je merilo na osnovnošolskem državnem prvenstvo v šahu za učence in učenke do 9 let. Odigrali so 9 partij po švicarskem sistemu in dosegli odlične rezultate. Deklice, vse učenke 3. c-razreda, so postale ekipne državne prvakinje. Posamezno je bila Zala Časar odlična 3., Karin Virant 6. in Nuša Zega 8.  

Dečki so med 32 osnovnimi šolami zasedli odlično 3. mesto. Šolo so več kot izvrstno zastopali Jon Kvaternik, Nal Tešić Osjak, Tomaž Markovič in Tit Podvršič. 

KVALIFIKACIJE ZA OSNOVNOŠOLSKO DRŽAVNO PRVENSTVO V ŠAHU
ZA UČENCE DO 12 IN DO 15 LET. 

Sobota, 12. 3. 2022

V konkurenci dečkov do 12 let smo imeli 5 predstavnikov. Po pričakovanjih se je najbolje odrezal Maks Veselič, ki se je z drugim mestom na ljubljanskem področju uvrstil na državno prvenstvo. Ostali učenci so zasedli naslednja mesta: 9. mesto Leon Janjić, 13. mesto Aleks Kovač, 14. mesto Jakov Peter Paučič in 15. mesto Martin Nemec.  

V konkurenci dečkov do 15 let smo imeli dva šahista. Lanskoletni zmagovalec do 12 let Leo Glavač je bil na koncu 5., Maksim Janjić pa je zasedel odlično 6. mesto. 

ČESTITKE VSEM!!!

11 Reasons Why Chess Is The King Of All Games - Chess.com
(Skupno 215 obiskov, današnjih obiskov 1)