Letošnji 26. slovenski festival znanosti z mednarodno udeležbo je potekal 10. in 11. novembra 2020 z geslom ZNANOST IN TEHNOLOGIJA PRED IZZIVI ČASA. Glede na trenutne razmere je bilo mogoče spremljati predavanja znanstvenikov iz Slovenije in tujine preko videokonferenčnega centra Instituta “Jožef Stefan” iz Ljubljane. Predavanj so se udeležili tudi nekateri učenci izbirnih predmetov poskusi v kemiji ter zvezde in vesolje. Preberete si lahko nekaj njihovih komentarjev.

Predstavitev Puer qui vixit: Harry Potter in latinščina se mi je zdela enkratna in zelo zanimiva, saj sem na splošno navdušena nad Harryjem Potterjem. V veselje mi je spoznavati nove stvari na to temo.
Manca Turnšek, 8. b

Predavanje Spaceports« – Žepna vesoljska izstrelišča za vsak žep mi je bilo zelo všeč, saj me vesolje zelo zanima. Presenetilo me je, da so povabili celo Yvette Hopkins, ki dejansko dela na raketnem izstrelišču.
Boštjan Žagar, 8. b


Predavanje Spaceports« – Žepna vesoljska izstrelišča za vsak žep se mi je zdelo zanimivo, predvsem pa se mi je zdelo zanimivo dvoje: da bodo v prihodnje lahko tudi s pomočjo teh raket v vesolje izstreljevali tako imenovane nanosatelite in pa da jim dobro vreme pri izstreljevanju pomeni veliko, saj je raketa polnjena s snovmi, ki niso dolgo obstojne.
Nejc Zalokar, 8. c

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)