ŠOL

V petek, 25. 11. 2022,  je na OŠ Vič potekalo posamično prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol v šahu. Tekmovalo se je v dveh starostnih kategorijah: do 12 in do 15 let. Na tekmovanju je nastopilo kar 11 šahistov in ena šahistka iz naše šole. 

MAKS VESELIČ je v konkurenci dečkov do 15 let postal ljubljanski prvak, na stopničkah pa mu je družbo delal tudi LEO GLAVAČ, ki je  osvojil 3. mesto. Oba sta v sedmih partijah zbrala po 6 točk. Potrebno je omeniti, da je v kategoriji do 15 let šahiralo kar 37 učencev, konkurenca pa je bila zelo dobra. Maks in Leo sta si tako zagotovila uvrstitev na državno prvenstvo, ki bo potekalo v januarju. Partije, ki so jih prikazali najboljši ljubljanski osnovnošolci, so bile na izjemno visoki ravni. Posledično je bilo okoli njihovih miz razporejenih kar precej gledalcev, ki so si lahko ogledali njihove partije. V isti kategoriji so odlično igrali tudi SIMON MIHAČIČ, ki je bil na koncu s 4,5 točke deveti. MARKO ČERGIČ je bil s 4 točkami trinajsti. DANEL KESEROVIĆ in ANDREAS SIMIĆ sta zbrala po 3 točke in zasedla 22. in 26. mesto. JAKOV PETER PAUČIČ je zbral dve točki in bil na koncu 33. 

V kategoriji dečkov do 12 let smo imeli 5 predstavnikov. Tudi mlajši dečki so odigrali 7 partij, dosegli pa so naslednje rezultate: 11. mesto ALEKSEJ TODIČ (4 točke), 12. mesto TOMAŽ MARKOVIČ (4 točke), 18. mesto MARK TROBEC PAHOR (3 točke), 27. mesto TIT PODVRŠIČ (2,5 točke) in 33. mesto JON KVATERNIK (1 točka). Tudi fantje do 12 let so pokazali veliko šahovskega znanja. Če bi igrali malce počasneje, bi verjetno zbrali še kakšno točko več. Tovrstne izkušnje  pa lahko pridobijo predvsem na tekmovanjih, kot je bilo petkovo.

V kategoriji deklic do 12 let bi morale nastopiti tri naše igralke, a je zaradi bolezni na koncu igrala le NUŠA ZEGA. V petih partijah je zbrala 3 točke in na koncu osvojila odlično 3. mesto. Tako kot oba starejša fanta si je s tem zagotovila uvrstitev na državno prvenstvo. 

Čestitke vsem tekmovalcem!

Andrej Sosič

(Skupno 381 obiskov, današnjih obiskov 1)