V petek, 6. 3. 2020, je potekal četrtfinalni turnir šolskega državnega prvenstva v odbojki za starejše dečke. Turnir skupine F je gostila OŠ Ivana Groharja iz Škofje Loke. Poleg domačinov in učencev naše šole je na turnirju nastopila še OŠ Frana Albrehta iz Kamnika.

V prvi tekmi so naši fantje prikazali odlično odbojko in premagali domačine z 2 : 0 (25 : 23, 25 : 19). Zelo dobro so začeli tudi drugo tekmo in držali stik s Kamničani do desete točke. Nato pa so Kamničani dvignili raven igre in višali svojo prednost do konca seta. Kamničani so bili boljši tudi v drugem setu in so zasluženo zmagali.

V tretji tekmi so Kamničani premagali tudi učence OŠ Ivana Groharja in se uvrstili na polfinalni turnir. Naši fantje so tako osvojili drugo mesto in odlično zastopali šolo, kar so ob koncu turnirja potrdili tudi organizatorji. Naj omenim še, da je bil turnir odlično organiziran in je bil pravi užitek igrati pred polnimi tribunami.

OŠ Riharda Jakopiča za zastopali: kapetan Jaka Hašaj, Kal Dominik Lambergar, Luka Dakić, Grega Turnšek, Nejc Zalokar, Jaro Svit Marušič, Lev Malačič, Alexander Casagrande in Nik Žilnik.

Andrej Sosič

(Skupno 343 obiskov, današnjih obiskov 1)