OŠ Riharda Jakopiča – “Najbolj športna šola – šport in šola na daljavo pomladi 2020.

Šolanje na daljavo je pred vse skupaj postavilo številne izzive. Učitelji, učenci in starši smo se morali zelo hitro navaditi na nove razmere in se znajti v novem načinu posredovanja znanja in drugačni izvedbi pouka. Učenje športa na daljavo je za nas učitelje predstavljalo še dodaten izziv, saj je pouk iz telovadnice težko prenesti na splet in pri tem poskrbeti za nazorno predstavitev ter ohraniti zagnanost in motivacijo otrok, ki jo dosežemo pri urah športa v šoli. Prav zaradi tega smo bili toliko bolj veseli ZLATEGA PRIZNANJA, ki smo ga prejeli na nagradnem natečaju in s tem pridobili naziv “Najbolj športna šola – šport in šola na daljavo pomladi 2020“, ki nam ga je podelil Zavod za šport RS Planica.

Zlato priznanje je prejelo 18 osnovnih šol po Sloveniji, od tega 2 ljubljanski, na kar smo zelo ponosni.

Čeprav si ne želimo, da bi se spomladanski način šolanja še kdaj ponovil, smo s priznanjem dobili še dodatno potrdilo, da je bilo šolanje na daljavo pri pouku športa dobro zastavljeno in tudi izvedeno. Pri tem je potrebno poudariti, da smo vsebine športa ustvarjali učitelji skupaj z učenci, ki ste nam poslali svoj slikovni in videomaterial ter tako obogatili celoten pouk športa.

Nagrada “Najbolj športna šola – šport in šola na daljavo pomladi 2020” je res lepo priznanje tako za nas učitelje kot tudi za učence “jakopičevce”.

Za aktiv športa zapisal Miha Juvan

(Skupno 1.776 obiskov, današnjih obiskov 1)