V okviru tradicionalnega slovenskega zajtrka smo imeli učenci 7., 8. in 9. razreda v petek, 24. 11. 2023, delni naravoslovni dan. Izbirali smo lahko kar med 13 različnimi delavnicami.

V naši delavnici smo se naučili pripraviti tortice na palčki (cakepopse), v katere smo med drugim dodali tudi maslo, med in jabolka.

Najprej smo nadrobili biskvit. Dodali smo mu med, podušena in ohlajena jabolka, cimet in maskarpone. Vse sestavine smo dobro pregnetli in postavili za nekaj časa v hladilnik. Potem smo se lotili oblikovanja kroglic. Zmes smo tehtali, da so bile vse kroglice enake velikosti. Ko smo končali, smo jih spet postavili v hladilnik, da so se ohladile in strdile. Medtem smo v mikrovalovni pečici stalili čokolado za oblivanje. Najprej smo kroglice nataknili na palčke, sledilo pa je oblivanje s čokolado. Na vrh smo za okras položili satovje, ki je bilo narejeno iz obarvane bele čokolade.

Naredili smo še skupinsko fotografijo, potem pa je sledil še najlepši del, ko smo lahko svoje izdelke tudi pojedli. Bili so odlični.

(Skupno 321 obiskov, današnjih obiskov 1)