Z Mlado setvijo, ki smo jo izdali septembra 2020, smo sodelovali na izboru najboljših šolskih literarnih glasil in publikacij – Roševi dnevi 2021 in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Z veseljem vam sporočamo, da je bila izbrana med najboljša šolska literarna glasila.

Publikacije je pregledala komisija v sestavi dr. David Bedrač, prof. Miha Mohor in Barbara Rigler. Letošnja razstava vseh prispelih šolskih literarnih glasil in publikacij bo nekaj posebnega, saj bo izvedena le v virtualnem prostoru in bo objavljena na spletni strani JSKD ter na FB revija Mentor.

Utemeljitev komisije o izboru Mlade setve med najboljša glasila: 

MLADA SETEV
Literarna revija učencev od 1. do 9. razreda
OŠ Riharda Jakopiča, Ljubljana
Urednici: Katjuša Ručigaj (6.–9. razred), Karolina Korpar Gašič (1.–5. razred)
Odlično zasnovano je tudi literarno glasilo, ki izhaja v OŠ Riharda Jakopiča, Mlada setev. Tudi v tem primeru je vidno, da je glasilo odlično »ujeto« v življenje šole, vsebinsko je bogato in raznovrstno, navdušuje tudi povezanost med mentorji vseh starostnih stopenj, zaradi česar je potrebno veliko dodatnega logističnega napora. Literarni prispevki različno starih učencev se nazadnje povežejo v smiselno in logično celoto. Pri tem pa je opazna povezava med rednim šolskim programom pri maternem jeziku in povezave z dodatnim delom, v okviru katerega so kasneje nastajala odlična literarna besedila.

(Skupno 222 obiskov, današnjih obiskov 1)