Dragi učenci!

Za namizni med dvema ognjema potrebujete: dva valja, ki ju premore vsako gospodinjstvo (sredina toaletnega papirja), žogici iz aluminijaste folije, zamaške od pijač (mleko, sokovi, jogurti ipd.) ter 2 krat po 5 figuric. Valja nalepite na mizo z lepilnim trakom, figurice pa razporedite tako, kakor kaže videoposnetek (ali pa po vaši želji). Najbolje je igrati z nasprotnikom (brat, sestra, oče, mama, dedek, babica) predvsem zato, da ni potrebno po vsakem nizu “strelov” pobirati streliva, še najbolj pa zato, ker je prijetneje igrati v družbi.

Vsak od igralcev ima 5 poskusov; to ponavljata, dokler eden ne podre vseh figuric.

Da pa to igrico povežemo z gibanjem, dodamo še: po prvem zgrešenem strelu naredite tri sklece, po drugem tri počepe, po tretjem zgrešenem strelu pa tri trebušnjake in tako vse do konca igre.

Zmaga igralec, ki prvi podre vse figurice, poraženec pa mora zmagovalcu narediti kakšno uslugo (pripraviti pijačo, sendvič, pospraviti posodo ipd.).

Igro seveda igrate lahko tudi sami, in če nimate primerne mize, lahko igrate tudi na tleh. Najbolje pa je, da je površina gladka.

Uživajte v igri in telovadbi ter ostanite zdravi!

 

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)