PREDSTAVITEV IZMENJAVE (Powerpoint)

Drugo srečanje projekta Erasmus+ je potekalo na italijanski šoli Instituto Comprensivo Federigo Tozzi v Sieni, in sicer od 19. 3.  do 23. 3. 2019. Udeležilo se ga je 5 učencev in 3 učiteljice. Učitelji smo si ogledali šolo, job shadowing, učenci tamkajšnje šole pa so nam pripravili predstavitve držav, ki sodelujejo v projektu (potovanje v to državo, turistične in naravne znamenitosti, kulinariko …). Spoznavali smo Mobility Tool in določili dejavnosti do naslednjega srečanja, ki bo v Sloveniji od 27. do 31. maja 2019. Udeležili smo se konference Inclusion and Teacher Support in sodelovali v delavnici The Flipped Classroom o novih strategijah poučevanja.
Učenci so bili s svojimi gostitelji pri pouku in sodelovali so v delavnici The Coding o novih načinih učenja. Pomerili so se tudi v turnirju v odbojki. Med vodenim ogledom po Sieni so nas sprejeli v mestni hiši, o čemer je bil 23. 3. 2019 tudi objavljen članek v italijanskem časopisu La Nazione. Ogledali smo si tudi Firence. Na predstavitvi so učenci predstavili e-knjigo Everybody is equal, everybody is different in The Multilingual Dictionary. Napisati so morali definicije in narisati izbrane besede, povezane z inkluzijo.
Sledila je podelitev priznanj za sodelovanje. Naša učenka Lara Mihelič je dobila posebno priznanje, saj je njen logotip zmagal na natečaju za logotip projekta »Here I am … accept me«.
Na koncu so se zelo izkazali starši učencev gostiteljev s poslovilno večerjo.

mentorice

(Skupno 399 obiskov, današnjih obiskov 1)