mOdbojka2016DEKLETA OSVOJILA 7. MESTO V MALI ODBOJKI MED LJUBLJANSKIMI OSNOVNIMI ŠOLAMI

V predtekmovalni skupini so bila naša dekleta prepričljivo prva. Proti OŠ Miška Kranjca, OŠ Alojzija Šuštarja in OŠ Koseze niso izgubile niti niza. Tako so se učenke OŠ Riharda Jakopiča uvrstile v 1. ligo, kjer je kvaliteta odbojke že na precej višji ravni.

Po dveh enakovrednih tekmah proti OŠ Kolezija in OŠ Danile Kumar so dekleta žal izgubila in zaključile tekmovanje na končnem 7. mestu. Za ekipo so nastopale Nuša Benko, Neja Poznajelšek, Ema Bešlaga, Valentina Breznik, Adelina in Anila Ibušoska, Marija Cvetkoska, Pia Žnidaršič, Lina Založnik, Zarja Peterlin, Tia Plešinac in Ina Usenik.

DEČKI OSVOJILI 3. MESTO V MALI ODBOJKI

Vzporedno z dekleti so na prvenstvu ljubljanskih OŠ nastopali tudi dečki. Konkurenca med fanti je nekoliko manjša, vendar je za preboj med najboljše vseeno potrebno pokazati že kar nekaj odbojkarskega znanja.

Dečki so nastopili na treh turnirjih in vselej zabeležili eno zmago in en poraz. V predtekmovalni skupini so naši fantje premagali OŠ Božidarja Jakca z 2 : 1 in izgubili proti OŠ Jožeta Moškriča, ki v omenjenem tekmovanju ni imela prave konkurence. Izid tekme je bil 2 : 0 za slednje. Tako so se dečki kot drugouvrščena šola uvrstili v naslednji krog.

V drugem delu tekmovanja so »Jakopičevci« premagali OŠ Maksa Pečarja z 2 : 1 in izgubili proti OŠ Franca Rozmana Staneta z 2 : 0. Fantje so bili ponovno drugi in se tako uvrstili na zaključni turnir.

Na finalnem turnirju so fantje premagali OŠ Toneta Čufarja in ponovno izgubili proti OŠ Jožeta Moškriča. Zasedli so 3. mesto in si prislužili bronaste medalje. Potrebno je omeniti, da smo bili med najmlajšimi udeleženci , saj za našo šolo ni nastopal noben učenec sedmega razreda. Za ekipo so nastopili: Gaber Sikošek, Luka Dakić, Jaka Hašaj, Jon Prijatelj, Nejc Rogelj, Kal Lambergar, Grega Turnšek, Bor Valek, Tay Petronijevič Lepša, David Bembič, Lev Malačič, Aljaž Grošelj in Filip Štamcar.

(Skupno 238 obiskov, današnjih obiskov 1)