Po letu 2019 smo na OŠ Riharda Jakopiča ponovno organizirali šolsko šahovsko prvenstvo. Turnir smo izpeljali v šolski jedilnici. Ta je za tovrstne dogodke idealna, saj po odigrani partiji omogoča izhod na šolsko igrišče, kjer si šahisti lahko zbistrijo misli. Učenci in učenke so tekmovali v dveh starostnih kategorijah. V konkurenci mlajših šahistov od 3. do 5. razreda je tekmovalo 17 učencev. V starejši konkurenci (6.–9. razred) pa je nastopilo dvakrat več učencev. V obeh kategorijah se je igralo 7 kol po švicarskem sistemu. 

 

Na razredni stopnji je šolski šahovski prvak postal učenec 3. c-razreda Tit Podvršič, ki je po sedmih partijah zbral 6 točk. S pol točke manj je drugo mesto zasedla Zala Časar, učenka 4. c-razreda. Tretji je bil Tomaž Markovič iz 3. b, ki je dosegel 5 točk. Vseh 17 učencev si za svoje partije zasluži čestitke. 

Na predmetni stopnji smo pričakovali veliki dvoboj za naslov najboljšega med Maksom (7. a) in Leom (8. c), ki pa ga zaradi bolezni prvega žal nismo dočakali. Tako je prvo mesto pričakovano pripadlo Leu Glavaču iz 8. c, ki je dobil vseh 7 partij. Za drugo in tretje mesto pa se je potegovalo lepo število igralcev in spremljali smo izredno zanimive dvoboje. Na koncu je odlično drugo mesto osvojil Andreas Simić iz 7. c, ki je dosegel 6 točk. Kar 6 šahistov je doseglo 5 točk in odločal je kriterij Buchholz. Tako je tretje mesto pripadlo Marku Čergiču iz 8. a-razreda. 5 točk so zbrali še Danel Keserović, Simon Mihačič, Natan Lajovic, Leon Janjić in Matevž Nežmah. 

Da je turnir potekal nemoteno, so poskrbeli “sodniki” Andrej Lapuh, Klemen Šorak in Andrej Sosič. Za fotografije s tekmovanja pa je poskrbela učiteljica Alenka Zupančič Strnad. 

Več slik si lahko ogledate v spodnji galeriji. 

(Skupno 453 obiskov, današnjih obiskov 1)