V sredo, 23. junija 2021, so učenci 7. in 8. razreda opravili še zadnji kulturni in tehniški dan.

Ogledali so si hidroelektrarno Česenj, ki se nahaja na reki Savi na Brodu. Tam so lahko opazovali tudi treninge kajakašev in kanuistov. Ti so trenirali slalom na divjih vodah, ki je olimpijska disciplina.

V Škofji Loki so se sprehodili po srednjeveškem mestnem jedru, si ogledali nekaj znamenitih škofjeloških zgradb in se nato povzpeli na grad. Na travniku za gradom so učenci 8. razreda v okviru kulturnega dne brali knjige, ki so jih prinesli s seboj.

Učenci 7. razreda so kulturni dan povezali s projektom Rastem s knjigo. V senci krošenj so si na prostoru za kulturne prireditve za gradom ogledali predstavitveni videoposnetek o pisatelju Matetu Dolencu, ki je avtor zbirke kratkih zgodb Kako dolg je čas. V letošnjem šolskem letu so namreč vsi slovenski sedmošolci to knjigo dobili v dar. Učiteljice slovenščine so učencem predstavile delovanje knjižnic, z učenci je potekal pogovor o pomenu branja, dobili pa so tudi informacije o Matetu Dolencu in knjigi Kako dolg je čas. Sledilo je branje knjige in reševanje nalog, povezanih s prebranimi zgodbami.

S projektom Rastem s knjigo bodo učenci 7. razreda nadaljevali tudi zadnji šolski dan, ko bodo brali knjigo, reševali naloge, povezane s kratkimi zgodbami iz zbirke, in se o knjigi tudi pogovarjali.

(Skupno 226 obiskov, današnjih obiskov 1)