V letošnjem šolskem letu je naša šola pristopila k novemu dveletnemu projektu Erasmus+ »HERE I AM … ACCEPT ME«, ki vključuje 5 partnerskih šol iz Španije, Irske, Grčije, Italije in Slovenije.

Prvo uvodno srečanje učiteljev je potekalo na španski šoli Colegio Santo Cristo de Urda blizu Toleda, kjer so nam prikazali pet šolskih učnih delavnic. Tam smo sodelovali tudi na razpravi o projektnih aktivnostih, razporeditvi nalog, dogovoru in urnikih.

Udeležili smo se delavnice »Disleksija … brez problema«, kjer nam je psihologinja Mª Ángeles Anaya García-Tapetado predstavila didaktične strategije pri soočanju in upravljanju vzgojnih problemov, kot sta disleksija ali avtistični učenec, ter si izmenjali primere dobrih učnih praks.

V mestnem avditoriju so nam gostitelji predstavili program s predstavitvijo partnerskih držav in izvedbo nekaterih ljudskih plesov španskih učencev. Srečanje je potekalo z učitelji, učenci in s starši ter s predstavniki tiska in z lokalnimi osebnostmi.

Namen projekta je pridobitev večje pozitivne samopodobe učencev s posebnimi potrebami. V celotnem projektu se bodo partnerske šole osredotočale na določeno tematiko oz. področje.

V času projekta se bodo tako učenci kot učitelji srečevali na mednarodnih izmenjavah. Naša želja je, da se učenci naučijo postavljati vprašanja in razpravljati o pridobivanju pozitivne samopodobe. Prav tako želimo, da učenci razvijejo sposobnosti sodelovanja in timskega dela, da pridobijo, izmenjajo nova znanja in izkušnje ter da izboljšajo znanje na področju IKT in jezika.

V projektu bo tako nastalo 5 različnih e-knjig s predstavljenimi primeri dobrih učnih praks in mnogo drugih zanimivih dejavnosti, v katere se bodo lahko vključili vsi učenci naše šole. Ves čas projekta pa bo delovala tudi spletna stran, na kateri bo možno spremljati sam potek.

Pavlinka Korošec Kocmur, Karolina Korpar G., Irena Drobež in Veronika Leskovšek

(Skupno 513 obiskov, današnjih obiskov 1)