Osnovna šola Riharda Jakopiča sodeluje s partnerskimi šolami iz Grčije, Irske, Italije in Španije v dvoletnem mednarodnem projektu Here I am … accept me!, ki ga sofinancira program Evropske unije Erasmus+.

Od 27. do 31. maja 2019 je OŠ Riharda Jakopiča gostila učitelje in učence partnerskih šol:

  • 1st Gymnasio Agios Nikolaos, Agios Nikolaos, Grčija,
  • Istituto Comprensivo “Federigo Tozzi” Siena, Italija,
  • CEIP “Santo Cristo” Urda, Toledo, Španija. 

Učitelji in učenci iz Irske (Scoil Naomh Sheosaimh​, Galway, Ireland) se srečanja niso mogli udeležiti. Cilj projekta je vključevanje učencev s posebnimi potrebami in učencev priseljencev v oddelke, v katerih naj bi se počutili sprejete.

Učenci vseh partnerskih šol so v likovni delavnici Our colorful world združili zamisli in spretnosti ter ustvarili eno samo sliko velikih dimenzij. Povezali so besede, barve in oblike v celoto, ki jo je zaradi velikosti in živopisnosti težko spregledati (visi v 3. nadstropju šole). Pomembni elementi njihovega ustvarjanja so bili sodelovanje, prilagajanje drug drugemu, potrpežljivost in pozornost, saj je 26 učencev slikalo istočasno.

Medtem pa so se učitelji izobraževali na seminarju Multiple Intelligences. Gostje so spoznavali lepote naše države, našo kulturo, med udeleženci pa so se stkale prijetne prijateljske vezi, ki jih bodo gojili še v prihodnje.

Nekaj fotografij z uvodne prireditve, na kateri so učenci pokazali mnogo talentov s področja športne gimnastike, akrobatike, ritmike, plesa, petja, si lahko ogledate tu.

(Skupno 620 obiskov, današnjih obiskov 1)