V torek, 12. 2. 2019, je v pokriti dvorani stadiona ŽAK potekal finale prvenstva osnovnih šol v atletiki. Našo šolo je zastopalo 13 učencev, ki so se na tekmovanje uvrstili z odličnimi rezultati s področnega tekmovanja.

V močni konkurenci so naši učenke in učenci dosegli odlične rezultate. Prvakinja Ljubljane v skoku v daljino za najmlajše deklice je postala Zala Ambrož. V isti disciplini je bil odličen tudi Jaro Svit Marušič, ki je dosegel 4. mesto. Pri mlajših deklicah sta kar dve dekleti postali podprvakinji – z izvrstnima rezultatoma sta 2. mesto dosegli Klea Starman v skoku v višino in Lejla Hiti v skoku v daljino. V finale najboljših šestih učenk v teku na 60 metrov sta se uvrstili Ela Lana Pleić pri najmlajših deklicah in Lea Davidović pri mlajših deklicah. Ela Lana Pleić je bila na koncu 5., Lea Davidović pa 6.

Dobre rezultate so dosegli tudi ostali udeleženci z naše šole: Nace Ortar, Jelka Smrekar Božič, Sooraya Sabljaković, Filip Por, Matic Kompare Gaberšek in Alex Kitanovski. Zari Kramžar je nastop preprečila poškodba. Najboljši rezultat ekipno so tako dosegle mlajše deklice, ki so osvojile skupno tretje mesto. Podrobni rezultati so na ogled s klikom na povezavo Timinga Ljubljana.

http://www.timingljubljana.si/rezultati.aspx?IDtekme=3589&tip=E

(Skupno 433 obiskov, današnjih obiskov 1)