To moram deliti tudi z vami …

Osnovnošolka, 9. razred, dobesedni navedki: “Od zadnjič, ko sva imeli individualno uro, sem opazila nekaj čudnega.”
Jaz: “Kaj pa?” (malo zaskrbljen pogled … hmmm … le kaj bo zdaj sledilo …)
Ona: “Tak res, ful čudno mi je blo. Tak opazovala sem se in si mislila – pa kaj je zdaj to? A je z menoj kaj narobe??”
Jaz: debele oči vanjo, spodbudno kimam naj pove, malo trepetam, kaj le bo …
Ona: “Bila sem vprašana v šoli in me sploh ni blo nič strah! In potem sem se kar javila še nekaj drugega isti dan, ker sem vedela, da znam in sem vse super zrihtala. In tak … prav FAJN mi je blo bit vprašana!”
Jaz (vsa olajšana): “Toooooo!!!!” (petka/kepica skozi kamero, virtualni pokal in smeh) Ona (zamišljeno): “Pa ful manj v telefon hodim, odkar me ni strah.” (in žareč pogled v kamero): “Ful je faaaaaajn!”

Veliko otrok težko dosega pričakovanja klasičnega šolskega sistema in ob tem trpi.

Zadnji tedni pred zaključkom šolskega leta so zanje še posebno naporni.
Name se obrača vse več staršev otrok in mladostnikov v stiski. Veliko otrok in mladostnikov se je znašlo v stiskah, ko se je okrnilo njihovo socialno življenje, raziskovanje in izražanje talentov, druženje; upadla je njihova motivacija za šolsko in drugo delo, bojijo se prihodnosti, pedopsihiatrične bolnišnice so prepolne, depresivnost med mladimi je porušila vse rekorde.
Ko otroke na individualnih urah vprašam, kaj bi si želeli, če bi imeli pri sebi čarobno paličico, s katero bi si lahko uresničili vsako željo, seže veliko odgovorov globoko v srce. Niso takšni, kot bi večina odraslih pričakovala od otroka na pragu najstništva. Otroci si ne želijo novih oblek, igrač, telefonov in drugih pripomočkov … Najpogostejši odgovori otrok in mladostnikov, ki pridejo k meni na individualne ure, so:
»Da me ne bi bilo tako strah.«, »Da mi ne bi bilo tako težko ob misli na šolo.«,
»Da bi bila sprejeta.«, »Da bi znal, ko sem vprašan.« …

Pomagajmo jim!

Online individualne ure z otroci in mladostniki izvajam po vsej Sloveniji. Za družine so te ure povsem brezplačne, ker stroške izvedbe krije mednarodna dobrodelna fundacija, ki je v mojem programu prepoznala vrednost in moč učinkovito podpreti mladostnika in njegovo družino ter tako postati velik doprinos zanje in širše za družbo. Preverili so moj program za pomoč mladostnikom in mi kot profesorici biologije in filozofije, mamici treh otrok, avtorici knjige Srčni učitelj in kreatorki tečajev Magičnost življenja odobrili financiranje.

Delite informacijo, da bomo uspeli opolnomočiti čim večje število otrok in njihovih družin.

Starši svojega otroka lahko naročijo na individualno uro, kjer bo prejel ORODJA, s katerimi bo začel bolj vešče voditi samega sebe svojim ciljem naproti. Naučil se bo ozaveščati svoje obremenilne misli ter se jih osvobajati; naučil se bo ravnati s svojimi tesnobnimi občutki in jih transformirati tako, da bo izboljševal svojo samopodobo, koncentracijo, zaupanje vase, v življenje, v prihodnost. 

Za termin se dogovorimo na e-naslovu: sabina.kosmrlkaucic@gmail.com

Zahvaljujem se vam za podporo in utelešenje naše skupne vizije: bolj podporno, razumevajoče in ljubeče okolje, v katerem rastejo naši dragoceni otroci. Veselim se sodelovanja z vami in vašimi otroki.

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)