V sredo, 29. 5. 2024, je na stadionu ŽAK v Šiški potekalo področno posamično atletsko prvenstvo za osnovne šole iz Ljubljane. Nanj so se uvrstili učenci z najboljšimi rezultati z občinskih prvenstev, ki so potekala pred dvema tednoma. Pravico nastopa je imelo 27 učencev naše šole. Zaradi bolezni ali sodelovanja pri drugih dejavnostih jih je na tekmovanju nastopilo le 22. Učenci so tekmovali v dveh kategorijah: pri mlajših učencih so nastopali učenci, ki obiskujejo 6. in 7. razred, pri starejših pa učenci 8. in 9. razreda.

Naši učenci so se tudi med najboljšimi vrstniki iz Ljubljane izkazali z odličnimi rezultati. Pri mlajših učencih je v skoku v daljino Aleks Kovač skočil odličnih 533 centimetrov, zaostal le za enim sovrstnikom in tako osvojil drugo mesto. V teku na 60 metrov je Maj Januš Bošnjak svoj rezultat iz predteka še izboljšal v finalu in osvojil tretje mesto z rezultatom 8,41 sekunde. V skoku v višino je na najnižjo stopničko zmagovalnega odra stopil tudi Jakob Filipič s preskočenimi 135 centimetri, kar je bila enaka višina, kot jo je dosegel zmagovalec, ki pa je za to porabil manj poskusov. Viti Čop Bukavec se je v metu žvižgača tretje mesto izmaknilo za pičlih 6 centimetrov. Vorteks je vrgla 39,29 metra daleč.

Pri starejših učencih smo imeli glede na rezultat nekaj izrazitih favoritov. Erik Jurca in Naj Mesarič sta to vlogo več kot potrdila. Prepričljivo sta slavila vsak v svoji disciplini. Naj je kroglo sunil več kot pol metra dlje kot ostali in zmagal z rezultatom 11,76 metra. Erik je zmagal v teku na 1000 metrov in z zanesljivim tekom, ko je vodil od starta do cilja, zmagal s časom 2:50,75. V isti disciplini se je s četrtim mestom izkazal tudi Filip Maj Šelih in le malo zaostal za stopničkami. Malo za prvimi tremi tekmovalci je zaostal tudi Ike Svit Umunna v teku na 60 metrov. V finalu je še izboljšal svoj rezultat, kar je na koncu zadostovalo za 4. mesto. Andrija Ilić nas je zastopal v metu žvižgača in osvojil odlično 6. mesto. Vorteks je zalučal 61,34 metra daleč.

Prav vsi učenci, ki so nastopili in zastopali našo šolo, si zaslužijo pohvalo za boj po svojih najboljših močeh ter za športno obnašanje na tekmovališču in ob njem.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spodnji povezavi:

https://timingljubljana.si/rezultati.aspx?IDtekme=5514&tip=E

 

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)