Stadion Železničarskega atletskega kluba (ŽAK) je bil v sredo, 15. 5. 2024, prizorišče posamičnega prvenstva za osnovne šole v atletiki. Nastopali sta dve izmed štirih skupin, v katere so razvrščene ljubljanske osnovne šole. Našo šolo je zastopalo 65 učencev, 32 med mlajšimi učenci in učenkami (6. in 7. razred) in 33 med starejšimi učenci in učenkami (8. in 9. razred).

Mlajše učenke in učenci so se izkazali s svojimi nastopi. Aleks Kovač je zmagal v skoku v daljino s skokom, dolgim 514 centimetrov. Tudi v skoku v višino je zmaga odšla na našo šolo po zaslugi Adama Copiča, ki je bil najboljši s preskočenimi 140 centimetri. Drugo mesto je v najkrajši tekaški preizkušnji na 60 metrov osvojil Maj Januš Bošnjak z rezultatom 8,48 sekunde. Vita Čop Bukavec je osvojila tretje mesto v metu žvižgača z metom, dolgim 41,90 metra. Bronaste medalje se je veselil tudi Luka Trobec Pahor. Z izjemnim sprintom si je v teku na 600 metrov priboril tretje mesto z odličnim rezultatom 1:42,59. Ob tem je potrebno poudariti, da so učenke Neja Matelič ContiSil Kozic (v skoku v višino) in Tara Abo Sabea (v teku na 60 metrov) osvojile še tri šesta mesta, ostale učenke in učenci pa kopico mest v zgornji polovici nastopajočih v svojih disciplinah. V teku na 300 metrov je Maks Grubelnik dosegel v svoji tekmovalni skupini prvo mesto, skupno pa je bil med vsemi tekmovalci peti, z le majhnim zaostankom za tretjim mestom.

Pri starejših učencih sta Erik Jurca z rezultatom 3:52,83 in Filip Maj Šelih z rezultatom 3:54,96 potrdila vlogo favoritov v teku na 1000 metrov in osvojila prvo in drugo mesto. Njun uspeh je s šestim mestom dopolnil Simon Mihačič. V suvanju krogle je bil razred zase Naj Mesarič, ki je 4-kilogramsko kroglo sunil 11,30 metra daleč. Tudi njegov uspeh je s šestim mestom dopolnil Patrik StefanovIkeju Svitu Umunni so se za las izmaknile stopničke v teku na 60 metrov, saj je le za tri stotinke zaostal za tretjeuvrščenim tekmovalcem. Prav tako sta le pičla 2 centimetra Milo Mitrović ločila od tretjega mesta v suvanju krogle, ki ga je zasedala vse do zadnje serije v tekmovanju. Tudi pri starejših učenkah in učencih velja, da so preostale tekmovalke in tekmovalci naše šole dosegli vidne uvrstitve.

Poleg najbolj izstopajočih rezultatov pa je potrebno pohvaliti prav vse naše učenke in učence, ki so nastopili, saj so na tekmovanju z borbenostjo in zagnanostjo prispevali svoj del k odlični predstavi naše šole. Prav vsi so se borili po svojih najboljših močeh, zato se jim učitelji športa in spremljevalci še enkrat zahvaljujemo za njihov trud in predanost v zaključku šolskega leta, ko imajo največ šolskih in obšolskih obveznosti.

Za konec pa še prav posebna pohvala. Zaradi bolezni sta svoj nastop pri mlajših učencih morala odpovedati dva tekmovalca v metu žvižgača. Njuno mesto je tako kot nadomestni tekmovalec zapolnil učenec 4. razreda Jon Kvaternik, ki je za nastop izvedel šele zjutraj, tik pred odhodom na tekmovanje. Kljub temu je v konkurenci dve oziroma tri leta starejših učencev z metom, dolgim 40,35 metra, osvojil 23. mesto med 58 nastopajočimi. Iskrene čestitke!

Uradni rezultati tekmovanja so dosegljivi na: TIMING Ljubljana

(Skupno 525 obiskov, današnjih obiskov 1)