Tudi v tem šolskem letu smo sodelovali pri projektu Teden kulturne dediščine z naslovom Spretnosti, znanja, poklici. Z učenci smo imeli prav poseben teden in tudi kulturni dan. Pogovorili smo se, kaj pravzaprav pomeni kulturna dediščina, kaj pomeni, da se kulturno obnašamo in kako se ljudske pravljice, pesmi širijo iz roda v rod. Tako smo cel teden brali ljudske pripovedke z naslovom Babica pripoveduje. Pogovorili smo se tudi o zanimivih poklicih v vsakdanjem življenju, s pomočjo učnega lista pa spoznali, katera znanja in pripomočke potrebujejo posamezniki pri opravljanju dejavnosti. Pogovorili smo tudi o poklicih staršev. Učenci so pripovedovali tudi o tem, kaj bi bili po poklicu, ko postanejo veliki.

Ves teden smo brali smo prav posebni zgodbici. To je zgodbica Frana Levstika Kdo je napravil Vidku srajčico in zgodbico Ele Peroci Muco Copatarico. Pri prvi zgodbici smo ugotavljali od kod pride volna, kako dobimo blago in kako naredimo oblačila. Tako smo tudi mi naredili lutko Vidka in mu s pomočjo voščenk okrasili srajčico. Na interaktivni tabli smo si ogledali tudi lutkovno predstavo z istim naslovom. Učenci so upoštevali kulturno obnašanje in v predstavi še bolj podrobno spoznali vse živali, ki so Vidku pomagale.

Muco Copatarico smo spoznali kot pomembno književno osebo, ki je otrokom naredila nove copatke, ogledali smo si jo tudi v lutkovni predstavi. Pri likovnem pouku smo tudi mi naredili copatke iz volne, vate in kartona. Tako smo spoznali delo šivilje in krojača. 

Pri pouku glasbe smo spoznali ljudsko pesem Ob bistrem potoku je mlin, zraven zaplesali in spoznali, kako pomemben je poklic mlinarja. Ugotovili smo, da mlinar melje moko, iz katere naredimo slasten kruh.

Vsi skupaj smo imeli kulturno obarvan teden in prav poseben kulturen dan. Učenci so pri delu uživali in se veliko novega naučili.

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)