Učenci OŠ Riharda Jakopiča so med 10 šolami, ki so tekmovale v mali odbojki, dosegli 3. mesto.

Na prvem turnirju, ki je potekal na OŠ Maksa Pečarja, so fantje igrali odlično in premagali kasnejše zmagovalce turnirja OŠ Maksa Pečarja z 2 : 1. Odločilni niz se je končal s 15 : 13. Fantje so prikazali odlično odbojko tudi v drugi tekmi proti vrstnikom iz Zaloga in tekmo dobili z 2 : 0. Tako so se kot prvouvrščena ekipa uvrstili v polfinale.

OŠ Riharda Jakopiča : OŠ Maksa Pečarja 2 : 1

OŠ Riharda Jakopiča : OŠ Zalog 2 : 0

Na polfinalnem turnirju bi morali učenci odigrati tekmo proti OŠ Vižmarje Brod, ki pa je sodelovanje odpovedala. Tako so fantje igrali le eno tekmo. Igrali so proti OŠ Danile Kumar. Tudi to tekmo so fantje odigrali dobro. Predvsem so zelo dobro sprejemali servis nasprotnika. Tekma se je končala z izidom 2 : 0. Ker so se točke prenašale v finalni del tekmovanja, so imeli “Jakopičevci” že skoraj zagotovljeno medaljo.

OŠ Riharda Jakopiča : OŠ Danile Kumar 2 : 0

Na finalnem turnirju so poleg nas in OŠ Danile Kumar nastopili še OŠ Maksa Pečarja in OŠ Jožeta Moškriča. Pričakovanja pred finalom so bila visoka, saj do finala fantje še niso izgubili tekme. Žal pa je slab dan prišel ravno v finalnem delu tekmovanja. Igra ni stekla, tako kot smo želeli. Napake so se vrstile iz točke v točko. Nekaj dobrih akcij je bilo žal premalo, da bi lahko premagali borbene fante z OŠ Maksa Pečarja. Odločilni niz so Črnučani dobili brez večjih težav in prva tekma se je končala z izidom 2 : 1 v korist OŠ Maksa Pečarja.  V drugi tekmi proti OŠ Jožeta Moškriča pa so bili nasprotniki enostavno boljši. Tekmo so dobili brez težav z rezultatom 2 : 0.

Finalni del tekmovanja je pokazal, da je odbojka šport, kjer je za uspeh potrebno veliko trdega dela, zbranosti, medsebojne spodbude in energije in tudi nekaj sreče. Kot pravi znani rek, pa sreča spremlja hrabre. To žal tokrat nismo bili mi. Bomo pa prihodnjič … Kljub vsemu so fantje dosegli lep uspeh in že tretje leto zapored prejeli odličje za uvrstitev med najboljše 3 ekipe v Ljubljani.

Šolo so zastopali: Jaka Hašaj, Gaber Sikošek, Bor Valek, Grega Turnšek, Jon Prijatelj, Lev Malačič, Kal Lambergar, David Bembič, Luka Dakić, Aljaž Grošelj, Filip Štamcar in Mark Mihelič.

Andrej Sosič

(Skupno 190 obiskov, današnjih obiskov 1)