V Mengšu so 24. maja 2024 tako kot vsako leto priredili tradicionalni Festival otroške poezije, letos že 19. po vrsti. Organizatorji so letošnji festival posvetili 150. obletnici rojstva in 90. obletnici smrti pesnika in generala Rudolfa Maistra – Vojanova. Bil je uspešen poveljnik in osvoboditelj naše severne meje ter Maribora, od leta 1921 do leta 1923 pa tudi predsednik komisije za razmejitev z Italijo.

Kulturno društvo Franca Jelovška, ki je festival organiziralo, je vse prispele literarne izdelke izdalo v zborniku z naslovom »19. Festival otroške poezije«, v katerem so objavljene tudi pesmi in kratke zgodbe sodelujočih učencev naše šole. Svoje literarne stvaritve so prispevali:

– iz 6. a: Daria Agapova, Nuša Križaj, Enej Skalja, Živa Herček, Sonja Slavnić, Serafyma Shatokhina, Vita Čop Bukavec, Sonja Markovič, Anabel Kenjalo Monegro, Vid Volf, Jasna Klun-Jorgačevski, Matevž Kojzek, Tara Košak, Din Mujagić, Erazem Lesar in Lion Nadler;

– iz 8. c: Taja Vogrinčič, Taja Starman, Manca Lovšin, Anastasija Klechkaroska, Erazem Pirc in Kaja Vidic;

– iz 9. a: Miha Drabik, Zarja Grošelj, Anamarija Žagar, Lija Gregorič in Zala Celestina.

Učenec Miha Drabik iz 9. a je dobil 2. nagrado za svojo pesem Kons. Stavka, posebno pohvalo pa sta dobili še učenki Daria Agapova iz 6. a za pesem Jeziki ter Nuša Križaj iz 6. a za zgodbo Trije zeleni palčki. Vsi trije nagrajenci so prejeli knjižno nagrado, vsak sodelujoči učenec pa izvod zbornika »19. Festival otroške poezije«.

Čestitke vsem sodelujočim, še posebej pa vsem trem nagrajencem za doseženi uspeh.

Mentorica Katjuša Ručigaj

 

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)