Med 26. septembrom 2020 in 10. oktobrom 2020 je cela šola vključena v projekta DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE (DEKD) in TEDEN KULTURNE DEDIŠČINE (TKD). Letošnje geslo je SPOZNAVAMO/VARUJEMO/OHRANJAMO: HODIM PO LJUBLJANSKIH ULICAH …

1. razred
2. razred
3. razred
4. razred
5. razred
6. razred
7.
razred
8. razred
angleščina

državljanska in domovinska kultura ter etika
filmska vzgoja
fizika
kemija
likovno snovanje
slovenščina
šport
zgodovina

V tednu kulturne dediščine pod naslovom Hodim po ljubljanskih ulicah … (Spoznavamo, varujemo, ohranjamo) spoznavamo kulturno dediščino našega mesta – pa naj bodo to ulice in stavbe okoli šole Riharda Jakopiča ali drugod po Ljubljani – in s tem širimo naše znanje in zavedanje, da moramo kulturno dediščino varovati in ohranjati.

Velikokrat hodimo po ljubljanskih ulicah in se ne zavedamo, kakšne zgodbe se skrivajo na ulicah, pod njimi ali za vsakimi vrati še tako neopazne hiše, bloka, stolpnice … Lahko nas o zanima prav vse:  prvi avto v Ljubljani, promet, opazne in pomembne stavbe, prvi nebotičnik, šole istega arhitekta, kot je naša … Snovi nam ne bo zmanjkalo. Sodelujemo vsi učenci šole pri večini predmetov, tudi z medpredmetnim in medgeneracijskim sodelovanjem. Delo bomo nadgradili z obiski muzejev, različnih delov Ljubljane, lastnim (po)ustvarjanjem, priložnostnimi razstavami in predstavitvijo dela staršem. Prvi del projekta je že zaključen; na mnogih stenah visijo letošnji koledarji naše šole z naslovom: Spoznavamo, varujemo, ohranjamo. Dnevi evropske kulturne dediščine so vsako leto bolj in bolj vpleteni v naše šolsko delo in vsi se zavedamo njihovega pomena.

(Skupno 449 obiskov, današnjih obiskov 1)