Mariborsko Pohorje

od 3. do 7. 1. 2018

Kdor pravi, da Pohorje nima snega, naj si ogleda fotografije prezadovoljnih otrok, ki smo uživali v snežni pravljici. Naše zimovanje se je šele začelo, pa smo v dveh urah že doživeli prehod čudovitega sončnega vremena v pravi snežni metež. Kot smo navajeni v domovih CŠOD, je bila hrana zelo okusna in še zmanjkalo je ni. Naš nočni pohod je prestrašil tako domačine kot tudi divje živali v okoliških gozdovih. Smo pa poskrbeli, da se nas ni slišalo od 21.30 pa vse do 7. ure zjutraj, saj smo pridno spali.

Naš smučarski teden na Pohorju se je nadaljeval in tudi končal zelo uspešno.  Vsak dan smo smučali, počivali, jedli, nekaj malega delali za šolo, predvsem pa smo se zabavali. Res je, da teka na smučeh nismo izpeljali zaradi pomanjkanja snega v okolici doma, zato pa je bila orientacija toliko bolj zabavna.

V soboto popoldne smo se odpravili na pohod do slapa Skalca. »Ni bilo lahko, je pa bilo vredno. Res je lep!« je izjavil Filip. Ob vračanju v dom smo opravili še obvezno vojno v kepanju. Zvečer smo žrebali številke za nedeljsko tekmo v veleslalomu. To smo opravili v slogu pravih tekmovanj. Tekmo nam je omogočil šolski sklad, za kar se mu zahvaljujemo.

Nato je prišla nedelja.  Po nekaj spustih po pobočju za trening in ogrevanje smo se odpravili na start veleslaloma. Potem se je začelo zares. Skozi cilj smo prišli vsi, nekateri hitreje, drugi počasneje. Čeprav smo vsi zmagovalci, jih je le peščica dobila medalje.

Najhitrejša sta bila Maša Križaj in Borut Vukman. Srebrno medaljo sta dobila Lejla Hiti in Bart Brence, bronasto pa Klea Starman in Max Borošak. Na deskanju je progo najhitreje prevozila Brina Novljan. Čestitke vsem.

Za konec pa še pesmica, ki sta jo napisala Max in Martin.

Šola v naravi, to je kot v glavi.

Vse se hitro odvija kot naša smučarija.

Tu se veliko naučimo in se smejimo.

Smučamo in spimo,

se igramo in klepetamo.

Čevlje smo nadomestili s smučarskimi čevlji in toplimi oblačili.

A vseeno: sladoled je boljši kot topel čaj in med.

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)