Mestna občina Ljubljana — MOL in OŠ R. Jakopiča sta organizirali zaključno prireditev in podelitev nagrad sodelujočim osnovnim šolam na 27. srečanju MLADINSKIH RAZISKOVALNIH DEJAVNOSTI “Zaupajmo v lastno ustvarjalnost”, ki je bila v četrtek, 15. maja 2014, v dvorani Zavoda Sv. Stanislava.

Letos so mladi raziskovalci oddali kar 133 raziskovalnih, seminarskih in projektnih nalog. Prireditev sta povezovala Žana Jurhar Žitnik in Jan Kitanovski. Popestrili so jo rimsko-emonski junaki iz dramske skupine OŠ Riharda Jakopiča: cesar (Vid Peče), general (Tim Kržič), Minerva (Mila Kovač), mama (Anja Valjavec) in hčerki (Liza Marija Humer in Timna Šprah), bobnar (Kostja Kržan); mladinski pevski zbor, prvošolčki Emončki in plesalke Irene Drobež iz 2. b.

S svojim obiskom nas je počastil tudi župan MOL g. Zoran Janković, ki je podelil priznanja nagrajenim plakatom po izboru strokovne komisije pod vodstvom dr. Petra Krečiča; zmagovalnim raziskovalnim nalogam na posameznih področjih in drugim posebno nagrajenim nalogam, ki so si prislužile lepo nagrado, ki jo prispeva Mestna občina Ljubljana, dvodnevno potovanje v Gardaland in Verono. Najuspešnejši ljubljanski raziskovalci se bodo udeležili državnega srečanja v Murski Soboti, ki bo 19. maja 2014.

{gallery}/2013-2014/mrd/zakljucnaos/{/gallery}

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)