24. 5. 2018

Na zaključni prireditvi 3. LIKfesta – likovnega festivala Pionirskega doma nas je pozdravila direktorica Pionirskega doma Viktorija Potočnik. Na festivalu smo videli več kot 1200 likovnih del in podob, v katere so otroci ujeli same sebe. Ustvarjali so na temo avtoportreta.

Udeležili smo se zaključne prireditve, kjer so na ogled postavili izbor najboljših del vseh sodelujočih vrtcev in šol. Razstava bo trajala do 8. 6. 2018 v prostorih Pionirskega doma na Komenskega 9 v Ljubljani. Ob tej priložnosti je izšel tudi katalog z barvnimi reprodukcijami izbranih del zaključne razstave.

Na dogodku ob odprtju so otroci ustvarjali skupaj in naredili instalacijo. Imeli so priložnost zasnovati likovni laboratorij in eksperiment. Začeli so tako, da so poslikali glinene ploščice, ki so bile med seboj povezane. S palčkami so nanašali barvo in risali poljubne motive. Ob tem so dobili zvok v prostoru. Vstopili so v instalacijo in povezali podobo z gibanjem in zvokom. Na koncu so se ugasnile luči in pokazalo se nam je presenečenje.

Učencem čestitamo za njihova ustvarjalna dela, ki so nastala pod mentorstvom učiteljic Barbare Lapuh in Špele Ivančič.

 

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)