V 5.c-razredu so učenci v okviru projekta Teden kulturne dediščine raziskovali življenje v preteklosti pri različnih predmetih. Opravili so intervju s starimi starši ali drugimi o njihovem življenju, še posebno o prehranjevanju nekoč. O tem so veliko izvedeli in pri pouku tudi poročali. Nekateri so skupaj s starimi starši hrano tudi pripravljali in odkrivali kuharske skrivnosti svojih babic, tudi nekaj tradicionalnih slovenskih jedi. Zbirali so tudi recepte in jih predstavili sošolcem pri urah gospodinjstva. Pri likovni umetnosti so oblikovali najljubše jedi iz das mase in jih «servirali« na krožnikih. Obiskali smo tudi Slovenski etnografski muzej. Ogledali smo si stalno razstavo Med naravo in kulturo. Na delavnici tkanja je vsak »stkal« zapestnico prijateljstva. Z ogljem so učenci naslikali še posodo, ki so si jo ogledali v muzeju, katero so ljudje v preteklosti uporabljali za shranjevanje, za pripravo hrane in pri jedi.
PREHRANA
Arnes storitve
Spletne učilnice -- Prijava
Storitve v Arnes AAI -- Prijava
SIO_MDM -- Pozabljeno geslo
Odgovorna in varna raba
Rihard Jakopič
Rihard Jakopič je bil osrednja osebnost slovenskega slikarstva v prvi polovici 20. stoletja. Impresionistični slog ... več. Reportaža RTVSLO o Jakopiču
poglej več prispevkov
NAJNOVEJŠI PRISPEVKI
-
Pomlad je pokukala v učilnico 3. b-razreda
-
Plavanje – prvenstvo ljubljanskih OŠ 2024
-
PRIČETEK TEKMOVANJA V ODBOJKI ZA MLAJŠE UČENKE IN UČENCE
-
Športni dan za sedmošolce
-
Športni dan za šestošolce
-
KIKI
-
ŠAHISTI RIHARDA JAKOPIČA ŠOLSKI DRŽAVNI PRVAKI V ŠAHU!
TEDEN KULTURNE DEDIŠČINE – 5. C
(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)
PROJEKTI
MOL - MRD "ZAUPAJMO V LASTNO USTVARJALNOST"
TEDEN KULTURNE DEDIŠČINE IN EVROPSKI DNEVI KULTURNE DEDIŠČINE