V 5.c-razredu so učenci v okviru projekta Teden kulturne dediščine raziskovali življenje v preteklosti pri različnih predmetih. Opravili so intervju s starimi starši ali drugimi o njihovem življenju, še posebno o prehranjevanju nekoč. O tem so veliko izvedeli in pri pouku tudi poročali. Nekateri so skupaj s starimi starši hrano tudi pripravljali  in odkrivali kuharske skrivnosti svojih babic, tudi nekaj tradicionalnih slovenskih jedi. Zbirali so tudi recepte in jih predstavili sošolcem pri urah gospodinjstva. Pri likovni umetnosti so oblikovali najljubše jedi iz das mase in jih «servirali« na krožnikih. Obiskali smo tudi Slovenski etnografski muzej. Ogledali smo si stalno razstavo Med naravo in kulturo. Na delavnici tkanja je vsak »stkal« zapestnico prijateljstva. Z ogljem so učenci naslikali še posodo, ki so si jo ogledali v muzeju, katero so ljudje v preteklosti uporabljali za shranjevanje, za pripravo hrane in pri jedi.

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)