15tabor2

CERKNO, 23. do 27. november 2015

Devetošolci smo se udeležili našega zadnjega osnovnošolskega tabora. Odšli smo v Cerkno, v dom, ki so ga prenovljenega odprli januarja letos.

Vse dni smo bili zelo aktivni. Večino časa smo, kot se spodobi za tabor, preživeli na prostem.

Kaj smo počeli? Ogromno stvari: obiskali smo bolnišnico Franja, z orientacijo in fotolovom spoznavali Cerkno, razmišljali o trajnostnem razvoju v 21. stoletju, se v sosednji šoli po skupinah pogovarjali o obnovljivih virih in se udeležili njihovih zanimivih delavnic, spoznavali zgodovino in geografijo tega dela Primorske, postavljali bivake in pasti, spoznavali matematiko v okolici in cerkljansko Laufarijo, se “fizikalno” spoprijemali z vodo, gradili objekte, brali, se učili cerkljanskega narečja … Spoznali smo tudi fitnes v naravi; no, saj je bil ta vsak dan. Kamor koli se namreč obrnete, je iz Cerknega potrebno v hrib. Šli smo se tudi gledališče in v filmu ugotavljali, s kakšnimi vlogami se spoprijema vodja doma, Domen. Zadnji dan smo si na poti domov ogledali še Antonijev rov (rudnik živega srebra) v Idriji.

Urejen dom z novo opremo in dobrimi posteljami; prijazni Rok, Domen in Alan, pa tudi upravnik, čistilka in kuharice; hrana iz hotela; sicer mrzlo, a suho vreme — kaj bi si želeli še več.

Malo smo sicer poskrbeli za sive lase naših spremljevalk, a smo vsi preživeli.

Pestro, zanimivo, neponovljivo! Zagotovo si bomo za vedno zapomnili “diahonalo.” Če ne veste, kaj je to, pa povprašajte katerega od devetošolcev.

(Skupno 159 obiskov, današnjih obiskov 1)