MURSKA SOBOTA, OD 10. DO 14. OKTOBRA 2023

Četrtek

Danes smo bili zadnji dan v celoti v CŠOD Murska Sobota. Začeli smo ga z jutranjo telovadbo, ki je učenci nismo bili ravno veseli. Čez dan smo ponovili torkove aktivnosti – ena skupina je obiskala Expano in se urila z lokom, druga pa je kolesarila do Otoka ljubezni in popoldne pekla po prekmursko. Ob koncu dneva smo imeli tekmovanje »Murska Sobota ima talent«. Ko smo slišali, da je priprava točke obvezna, po pravici povedano ni bil nihče navdušen, a na koncu nam je bilo vsem zelo zabavno. Nato je sledila plesna zabava, na kateri so (skoraj) vsi plesali in se (zelo na glas) veselili. Tisti, ki nam tehno pop, pop in slovenske narodne pesmi niso ravno najljubši, pa smo lahko v miru razpravljali o tem, kako bolje bi bilo, če bi predvajali kakšno drugo glasbo, na primer rock, punk, k-pop ali rap.

Fedja Kastor Šaletić, 7. a

 

Sreda

Zjutraj smo se zbudili ob sedmih in odšli na jutranjo telovadbo, tej pa je sledil okusen zajtrk. Po zajtrku smo odšli na prvo dejavnost, kjer smo igrali disk golf. V igri smo zelo uživali, čeprav so bile poti malce slabše označene. Potem smo se vrnili nazaj v dom, kjer nas je čakalo kosilo. Ko smo se najedli, smo imeli tečaj prve pomoči in delavnico o samopodobi. Sledil je prosti čas z manjšo tekmo in izkazali smo veliko mero tekmovalnosti. Vsi smo se zelo utrujeni, a vseeno veseli odpravili na večerjo. Ob koncu dneva nas je čakal še tečaj iz prekmurščine na bolj zabaven način. Dan smo zaključili s pripravo na zasluženi spanec.

Kian Ajdinović in Andraž Kajtna, 7. d

Torek

Dan se je začel z jutranjo vadbo na dvorišču. Po zajtrku smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina je odšla v Expano, druga pa na dolgo pot s kolesi. Po kosilu smo imeli nekateri lokostrelstvo in športne igre, drugi pa kuhanje po prekmursko. Večerni čas smo preživeli v telovadnici in zunaj.

Tisa Jurjec in Gaja Gregorič, 7. a

Ponedeljek

9. 10. 2023 smo se učenci 7. d in 7. a odpravili v Mursko Soboto na tabor. Ko smo prispeli tja, smo se odpravili v sobe in se namestili. Kasneje so nas v jedilnici seznanili s pravili. Nato smo pojedli kosilo in odšli nazaj v sobe. Tam smo se pripravili na prvo dejavnost z naslovom Reka Mura, zlata reka. Ob prihodu do reke so nam razdelili opremo in razložili, kako se jo uporablja, da bomo v reki našli kakšen kos zlata. Ko smo iskali zlato, smo se zelo zabavali. Ob koncu smo vse pripomočke pospravili, se usedli na avtobus in se odpeljali nazaj v dom. Imeli smo nekaj odmora, potem pa smo odšli na večerjo in pojedli hamburger. Po večerji smo odšli na večerni sprehod po Murski Soboti, kjer smo si ogledali katoliško cerkev, protestantsko cerkev in grad. Ob vrnitvi v dom smo se pripravili na spanje in tako uspešno zaključili prvi dan tabora.

Sofija Smrekar Božič, 7. d

 

(Skupno 853 obiskov, današnjih obiskov 1)