Zadnji dan smo se odpravili do žage, kjer smo spoznali obdelavo lesa od debla do pol izdelka. V domu smo spoznali različne živali, od bolj eksotičnih (hrošči, paličnjaki…) do vsakdanjih domačih ljubljenčkov (morski prašiček, skakač, želva). Tudi dotikali smo se jih in jih tako “začutili“. Tabora je žal konec, neprecenljiva skupna doživetja pa se za vedno selijo med lepe spomine.

V četrtkovem dopoldnevu smo se lotili peke peciva in jabolk. Preizkusili smo se v lokostrelstvu. Popoldne pa smo si čas krajšali ob pastirskih igrah. Večerjo smo si pripravili na prostem. Ob ognju smo si spekli hrenovke in kruh. Večer smo zaključili s plesom.

Dopoldne smo raziskovali življenje ob potoku in v njem ter spoznavali gozdno rastlinstvo. Iz naravnih materialov smo ustvarjali “selfije”. V popoldanskem času nas je krožna pot vodila skozi čudovit gozd in travnike mimo kraške jame, ki jo domačini imenujejo tudi Medvedova jama. Ob zaključku dneva pa nas je čakala še ustvarjalna delavnica (ustvarjanje modelov vesolja in opazovanje planetov na nočnem nebu). 

Prebudili smo se v sončno jutro in številne aktivnosti so nam napolnile dan. Poleg plezanja smo spoznavali tudi orientacijske zakonitosti, zvečer pa smo na nebu opazovali lepoto planetov in ozvezdij. 

Prispeli smo na Medvedje Brdo. Sprejele so nas čudovita narava in domače živali na paši. Zrak je čist in navdušenje otrok popolno.

(Skupno 608 obiskov, današnjih obiskov 1)