Na OŠ Ljudski vrt na Ptuju je v soboto, 9. 4. 2022, potekalo ekipno državno prvenstvo slovenskih osnovnih šol v šahu. Šahisti so se merili v štirih kategorijah: fantje do 12 in do 15 let ter dekleta do 12 in do 15 let. 

V skupini fantov do 12 let so nastopili tudi naši šahisti in osvojili odlično 7. mesto. Konkurenca med dečki do 12 let je bila najštevilčnejša med vsemi, saj je nastopilo kar 18 šol. Turnir je potekal ves dan, fantje pa so v tem času odigrali zahtevnih 9 kol. 

Maks Veselič je bil na prvi deski ponovno odličen, saj je dobil kar 8 svojih partij in le eno izgubil. Znanje, ki ga je pokazal, ga vsekakor uvršča med najboljše slovenske šahiste svoje generacije. Tudi ostali trije fantje (Mark Trobec Pahor, Aleks Kovač in Leon Janjić) so igrali zelo dobro. Pridno so zbirali točke za ekipo, nabrali pa so si tudi veliko izkušenj, ki jim bodo prav prišle na prihodnjih turnirjih. Fantje so spoznali, da na državnem tekmovanju ni lahkih nasprotnikov in da moraš biti zbran od začetka do konca partije. 

Fantje si za svoje prvo ekipno državno tekmovanje in 7. mesto, ki so ga dosegli, zaslužijo vse čestitke. 

Organizacija turnirja je bila zelo dobra, tako da nam bo dogodek ostal v lepem spominu. 

Andrej Sosič

(Skupno 438 obiskov, današnjih obiskov 1)